AMD kertoi päivitetyistä grafikkasuunnitelmistaan. Ei uusia pelinäytönohjaimia tänä vuonna.

AMD:n teknologiajohtaja Mark Papermaster päivitti kuulumisia yrityksen grafiikkasuunnitelmista jokseenkin epäonnistuneen Vega-julkaisun jälkeen. AMD esitteli Vega-arkkitehtuurin vuosi sitten CES 2017 -messujen yhteydessä ja julkaisi eri kohderyhmille tarkoitetut Radeon-näytönohjaimet markkinoille viime kesänä.

Aiemmissa suunnitelmissa nykyinen Vega-grafiikkapiiri oli tarkoitus päivittää Globalfoundriesin 14 nanometrin prosessista optimoituun 14nm+-prosessiin, joka uudelleennimettiin syyskuussa 12LP:ksi.

Nyt koko 12LP-prosessipäivitys on tarkoitus unohtaa grafiikkapiireissä ja AMD aikoo siirtää Vega-arkkitehtuurin suoraan 7 nanometrin viivanleveyteen. Globalfoundriesin 7 nanometrin valmistusprosessi on merkittävä päivitys nykyiseen 14 nm:n prosessiin ja sen transistorien ominaisuudet ja mitat ovat hyvin lähellä esimerkiksi TSMC:n 7 nm:n ja Intelin 10 nm:n prosesseja. Globalfoundries pyrkii aloittamaan tuotantokokeilut 7 nm:n prosessilla vielä tämän vuoden puolivälissä.

AMD:n fokuksena 7 nm:n Vega-grafikkapiirillä ovat pelaamiseen sijaan kuitenkin koneoppiminen, autoteollisuus ja runsasta laskentaa vaativat sovellukset, kuten syväoppinen (deep learning). 7 nm Vega -grafiikkapiiriä tullaan käyttämään nykyisen noin 5500 dollarin hintaisen Radeon Instinct MI25 -kiihdyttimen seuraajassa.

Yrityksen omiin sisäisiin testeihin ja partnereiden testattavaksi 7 nm:n Vega-grafiikkapiiriä odotetaan vuoden 2018 lopulla ja markkinoille se saapunee joskus vuoden 2019 aikana.

Nähtäväksi jää, tullaanko 7 nm:n Vega-grafikkapiiriä edes näkemään pelaajille suunnatuissa Radeon RX -näytönohjaimissa, vaan siirtyykö AMD suoraan uuteen Navi-arkkitehtuuriin. Joka tapauksessa tälle vuodelle AMD:lta ei ole odotettavissa merkittävää päivitystä pelinäytönohjaimien saralla, vaan Radeon RX Vega 56- ja 64-näytönohjaimet jatkavat yrityksen tuoteportfoliossa.

Navi-arkkitehtuuri tullaan todennäköisesti julkaisemaan vuoden 2019 aikana, todennäköisesti kuitenkin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Toistaiseksi Navista tiedetään hyvin vähän ja aikaisemmissa roadmapeissa sen avainominaisuuksiksi on listattu skaalautuvuus ja seuraanvan sukupolven HBM3-muistitekniikka.

Navin jälkeistä seuraavan sukupolven grafiikka-arkkitehtuuria voidaan odotella päivitetyllä 7 nm:n prosessilla vuonna 2020 tai myöhemmin.

This site uses XenWord.
;