AMD:n uudet Ryzen-prosessorit saapuvat myyntiin 2. maaliskuuta ja yritys pyrkii vastaamaan kysyntään.

AMD aloitti Ryzen 7 -prosessoreiden ennakkomyynnin edellispäivänä. Ensimmäisessä vaiheessa markkinoille saapuvat 8-ytimiset Ryzen 7 -sarjan mallit, joista suorituskykyisin on 599 euron hintainen Ryzen 7 1800X -malli. Edullisemmat Ryzen 7 1700X- ja 1700-mallit maksavat 469 ja 389 euroa.

Lisa Su: ”I can tell you, we are running lots and lots of these wafers”

4,8 miljardista transistorista rakentuva 8-ytiminen piisiru valmistetaan Globalfoundriesin 14 nanometrin prosessilla. Toimitusjohtaja Lisa Su kertoi prosessoreiden esittelyn yhteydessä, että tuotannossa on runsaasti piikiekkoja, mutta nyt Digitimes-sivusto on tarkentanut, että AMD odottaa Ryzen-prosessoreiden toimitusmäärän nousevan julkaisupäivänä miljoonaan.

Uuden Zen-arkkitehtuurin ja Ryzen-prosessoreiden julkaisun odotetaan piristävän PC-markkinoita tämän vuoden aikana merkittävästi ja julkaisun yhteydessä AMD odottaa markkinoilta löytyvän yhteensä 82 emolevymallia. Myös coolerivalmistajat ovat päivittäneet tuotteitaan AM4-kannalle yhteensopiviksi ja kaikilta suurimmilta OEM-valmistajilta odotetaan Ryzen-tietokoneita markkinoille tämän vuoden aikana.

Ryzen-lanseerauksen myötä AMD:n osakekurssi on noussut tämän viikon aikana 13 dollarista reiluun 14 dollariin eli noin 9 %. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Q1/2016 AMD teki 832 miljoonan dollarin liikevaihdolla tappiota 109 miljoonaa dollaria, mutta tänä vuonna näkymät ovat huomattavasti valoisammat Ryzen-työpöytäprosessoreiden, Naples-palvelinprosessoreiden, Vega-grafiikkapiirin ja Raven Ridge -APU-piirien myötä.

Lähde: Digitimes

This site uses XenWord.
;