AMD varmisti tulevansa valmistuttamaan 7 nanometrin Vegoja sekä GlobalFoundries:lla että TSMC:llä.

AMD:n viimeisimmän vuosineljänneksen tulosilmoituksen konferenssipuhelussa kuultiin mielenkiintoisia seikkoja yhtiön tulevista 7 nanometrin tuotteista. AMD ilmoitti myös Twitterin välityksellä, että ensimmäiset 7 nanometrin valmistusprosessilla tehdyt Vega-grafiikkapiirit ovat jo toiminnassa yhtiön laboratorioissa.

AMD:n osavuosikatsauksessa kerrattiin jo aiemmin tänä vuonna ilmoitettuja asioita 7 nanometrin prosessilla valmistetuista tuotteista, mutta mukaan mahtui myös mielenkiintoisia uusia yksityiskohtia. Ensimmäinen 7 nanometrin tuote tulee olemaan uuteen Vega-grafiikkapiiriin perustuva Radeon Instinct -laskentakortti, joka on jo nyt toiminnassa yhtiön laboratorioissa. AMD:n aikataulu ensimmäisten toimivien 7 nanometrin piirien kanssa sopii hyvin yhteen TSMC:n viime viikkoiseen ilmoitukseen massatuotannon aloittamisesta 7 nanometrin prosessilla.

AMD on kertonut jo aiemmin aikovansa saada ensimmäiset Zen 2 -arkkitehtuurin prosessorit valmiiksi tämän vuoden puolella. Osavuosikatsauksessa yhtiön toimitusjohtaja Lisa Su varmisti, että 7 nanometrin Epyc-prosessoreiden samplaus asiakkaille tullaan aloittamaan vielä tämän vuoden loppupuolella, eli yhtiö uskoo pystyvänsä pysymään aikataulussaan huolimatta arkkitehtuuriin tehdyistä viime hetkien muutoksista sivukanavahyökkäyksiä vastaan.

AMD on varmistanut jo aiemmin tulevansa käyttämään sekä TSMC:n että GlobalFoundries:n 7 nanometrin valmistusprosesseja. Nyt yhtiö varmisti lisäksi, että yleisestä oletuksesta poiketen se aikoo valmistuttaa tulevaa Vega-grafiikkapiiriä molemmilla valmistajilla. Lisäksi rivien välistä oli luettavissa, että ensimmäiset laboratorioihin saadut Vegat ovat nimenomaan TSMC:n valmistamia.

Lähde: AMD @ SeekingAlpha

This site uses XenWord.
;