Omaan käskykantaansa prosessoripuolellakin luottavan Loongsonin mukaan se on suunnitellut käyttämänsä GPU-arkkitehtuurin itse, eikä kyseessä ole ulkopuolelta lisensoidusta tekniikasta.

Kiinalainen Loongson valmistaa tätä nykyä omaan LoongArch-arkkitehtuuriinsa perustuvia prosessoreita oman maansa markkinoille. Hiljattain se löysi tiensä otsikoihin julkistettuaan ensimmäiset useaan siruun perustuvat prosessorinsa.

Loongsonin uusi LS2K2000-prosessori sisältää kaksi LA364-prosessoriydintä, 64-bittisen DDR4-2400-muistiohjaimen, tuen PCIe 3.0 -väylille ja muut perustason järjestelmäpiireille tyypilliset ominaisuudet, kuten USB-, verkko- ja ääniohjaimet. Täysin uutena yhtiön prosessoreille mukana on nyt myös integroitu LG120-grafiikkaohjain.

Integroiduissa grafiikkaohjaimissa ei sinänsä ole mitään uutta, mutta Loongsonille se on ensimmäinen GPU ylipäätään ja yhtiön mukaan se on suunnitellut koko GPU:n arkkitehtuureineen itse. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, millaisiin taidonnäytteisiin sen rahkeet riittävät, mutta ottaen huomioon prosessorin muut ominaisuudet, mistään vauhtihirmusta tuskin on kyse. Loongson ei ole myöskään mainostanut mitään GPU:n ominaisuuksia tässä vaiheessa sen kummemmin, mikä tekee arvausleikistä entistä haastavampaa.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;