AMD julkaisi Bristol Ridge -APU-piirit alun perin viime syksynä sekä kannettaviin tietokoneisiin että AM4-kantaisina työpöydälle, mutta työpöytäversiot rajoitettiin vain OEM-markkinoille valmispaketteihn.

AMD julkaisi Bristol Ridge -APU-piirit alun perin jo viime vuonna. Aluksi APU-piirit olivat saatavilla vain kannettaviin tietokoneisiin ja OEM-valmistajien valmispaketteihin. Nyt yhtiö on pitkän odotuksen jälkeen julkaissut viimeisimmät APU-piirinsä myös jälleenmyyntikanaviin.

Bristol Ridge -APU-piirit perustuvat Bulldozer-johdannaisiin Excavator-prosessoriytimiin ja 3. sukupolven GCN-arkkitehtuurin grafiikkaohjaimeen. APU-piirit on mallista riippuen varustettu kahdella tai neljällä prosessoriytimellä (1 – 2 moduulia), 4 – 8 Compute Unit -yksikön (256 – 512 stream-prosessoria) grafiikkaohjaimella sekä kaksikanavaisella DDR4-muistiohjaimella.

Bristol Ridge -APU-piirit sopivat Ryzeneiden tavoin AM4-kantaan ja toimivat samoilla A320-, B350- ja X370-piirisarjallisilla emolevyillä. A-sarjan APU-piirien lisäksi saataville tulee samaan piiriin perustuvia Athlon X4 -prosessoreita, joissa integroitu grafiikkaohjain on poistettu käytöstä.

Kokosimme yllä olevaan taulukkoon Anandtechin käsiinsä saamat tiedot APU-piireistä ja prosessoreista. Valitettavasti piirien hintataso ei ole toistaiseksi selvillä.

Bristol Ridgen seuraaja, Zen-prosessoriarkkitehtuuriin ja 5. sukupolven GCN- eli Vega-arkkitehtuuriin perustuvat Raven Ridge -APU-piirit tullaan julkaisemaan nykytiedon mukaan kuluvan vuosineljänneksen aikana. Aluksi Raven Ridget tulevat kuitenkin saataville vain kannettaviin ja työpöytäversioita on lupa odottaa vasta ensi vuoden puolella.

This site uses XenWord.
;