Tämän hetkisten tietojen mukaan ongelma liittyisi PCI Express 4.0 -väyläisiin näytönohjaimiin ja on yleisempi high end -luokan näytönohjaimilla.

AMD toi PCI Express 4.0 -tuen kuluttajamarkkinoille alun perin Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden ja X570 -emolevyjen myötä. Sittemmin tukea on laajennettu B550-piirisarjalla, jossa PCIe 4.0 -tuki on käytössä prosessorin linjojen osalta. Elämä PCIe 4.0 -maailmassa ei ole ollut kuitenkaan pelkkää ruusuilla tanssimista.

AMD on nyt varmistanut joidenkin käyttäjien kärsivän USB-ongelmista yhtiön 500-sarjan emolevyille. Tarkemmin tarkastellessa tilanne vaikuttaisi liittyvän nimenomaan emolevyjen PCI Express 4.0 -tukeen, sillä erilaisia ongelmia vaikuttaisi tulevan lähinnä silloin, kun tietokoneeseen on kytketty PCIe 4.0 -näytönohjain.

Redditiin postattujen viestien perusteella ongelma vaikuttaisi olevan osaltaan sidoksissa USB-laitteiden ja näytönohjaimen kaistavaatimuksiin. Esimerkiksi high-end näytönohjaimen ja VR-lasien kerrotaan aiheuttavan USB-laitteiden tippumista huomattavasti useammin, kuin hitaamman pään PCIe 4.0 -näytönohjain ilman kaistaa reilummin käyttäviä laitteita. Muita raportoituja oireita ovat esimerkiksi äänilaitteiden häiriöt ja USB DAC:n aiheuttamat kaatuilut. Väliaikaisiksi korjausehdotuksiksi on kerrottu PCI Express -nopeuden tiputtaminen 3.0-tasolle ja C-State -tilojen poisto käytöstä, mutta joidenkin käyttäjien mukaan ne vain tekevät häiriöistä harvinaisempia korjaamisen sijasta.

AMD toivoo käyttäjiä raportoimaan ongelmistaan aina ensisijaisesti Online Service Request -järjestelmänsä kautta. Aktiivisen tutkinnan aikana yhtiö tulee kuitenkin olemaan yhteydessä ongelmista kärsivien käyttäjien kanssa muun muassa Redditin yksityisviestien välityksellä. Yhtiö ei ole tiedottanut vielä mahdollisista korjaustoimenpiteistä, mutta todennäköisesti ne tullaan toteuttamaan AGESA-päivityksellä mikäli mahdollista.

Lähde: Reddit

This site uses XenWord.
;