AMD:n dokumentin mukaan uudet Threadripper-prosessorit tulisivat SP3r3-kantaan 280 watin TDP:llä ja Renoir-APU-piireistä julkaistaan myös Ryzen 9 -versiot.

AMD valmistelee parhaillaan ensi kuussa tapahtuvaa 3. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessoreiden julkaisua. AMD:n Product Master List -tiedostosta on lipsahtanut linjoille kuitenkin versio, joka paljastaa yhtiöllä olevan takataskussaan myös muita mielenkiintoisia uutuuksia.

AMD:n tuotelistaustiedostosta lipsahti linjoille ilmeisesti väärä versio, sillä siinä varsinaisen tuotelistauksen perässä oli satoja tyhjiä sivuja. Tuttu Twitter-vuotaja Komachi Ensaka kuitenkin huomasi tyhjien sivujen joukosta pitkän listauksen erilaisia tuotekoodinimiä tuleville prosessoreille. Virheellinen versio on jo poistettu AMD:n sivuilta, mutta siitä on olemassa kopio Google Drivessä.

Dokumentin mukaan tulevat Threadripper -prosessorit tulevat ilmeisesti olemaan varustettu peräti 280 watin TDP-arvolla. Listauksessa on parin prosessorin kohdalla merkitty myös ydinmäärät, minkä mukaan saataville olisi tulossa AMD:n aiemmin varmistaman 24-ytimisen mallin lisäksi 16- ja 32-ytimiset mallit. Listauksessa on kuitenkin useita Threadripper-malleja, joissa ei ole mainittu ydinten määrää. Uusien Threadrippereiden kannaksi on merkitty SP3r3, kun nykyinen TR4-kanta on SP3r2. Se ei kuitenkaan kerro vielä, ovatko kannat yhteensopivia vai ei. Epyc-prosessoreiden kanta on nimeltään SP3.

Dokumentissa mainitaan myös AMD:n tulevat Renoir-koodinimelliset APU-piirit usean tuotteen kohdalla. Tulevat APU-piirit ovat tulossa mobiilissa FP6- ja työpöydällä AM4-kantaan. Erityisen mielenkiintoista tapauksessa on APU-piireille uusi Ryzen 9 -mallinimi, jollainen olisi tulossa käyttöön kannettavien tietokoneiden 15 että 45 watin luokassa. Kyseessä on oletettavasti vastaus Intelin Core i9 -mobiiliprosessoreille. Listauksesta löytyy myös toistaiseksi julkaisematon Ryzen 7 3750X, joka eroaisi 3700X:stä ainakin 105 watin TDP-arvollaan.

Lähde: Komachi Ensaka @ Twitter

This site uses XenWord.
;