NUC 9 Extreme on Intelin tähän mennessä suurin NUC-tietokone. Ghost Canyon -koodinimellinen NUC tullaan julkaisemaan näillä näkymin vuoden 2020 alkupuolella.

Uutisoimme aiemmin Intelin The Element -prototyypistä. Prototyyppi integroi koko tietokoneen yhdelle PCI Express -liittimellä varustetulle kortille, mahdollistaa kommunikaation muiden laitteiden kanssa backplane-piirilevyn välityksellä.

Kun Intel esitteli The Elementin, se kuvaili sitä jatkoksi Compute Element- ja NUC-tietokoneille (Next Unit of Computing). Lausunto oli lähempänä todellisuutta, kuin välttämättä arvattiinkaan, sillä nyt The Element on löytynyt Intelin tulevan Ghost Canyon -koodinimellisen NUC-tietokoneen sisältä NUC Compute Elementiksi brändättynä. Ghost Canyon tullaan julkaisemaan nimellä Intel NUC 9 Extreme.

NUC 9 Extremen sisältä löytyvään NUC Compute Elementin voi valita Core i5-9300H-, i7-9750H- tai i9-9980HK-prosessorit. Lisäksi pakettiin sisältyy 32- tai 64 Gt DDR4-muistia, kolme M.2-liitäntää, HDMI 2.0a- ja kaksi Thunderbolt 3 -liitäntää, Intelin i219-LM- ja i210-AT-ohjaimilla toteutetut kaksi gigabitin verkkoliitäntää, Wi-Fi 6 -tuki AX9560-ohjaimella, kuusi USB 3.1 Gen 2 Type A -liitäntää, SDXC-muistikortinlukija sekä 500 watin virtalähde. Itse NUC Compute Elementille virtaa tarjoillaan edelleen prototyypissä nähdyllä 8-pinnisellä liittimellä, mutta sen lisäksi backplane-piirilevyltä löytyy saman tyyppinen, mutta 10-pinninen lisävirtaliitin.

Backplane-piirilevyltä löytyy NUC Compute Elementin viemän paikan lisäksi yksi PCI Express x16- ja yksi x4-liitäntä. Kahden korttipaikan paksuisen näytönohjaimen käyttäminen estää kuitenkin PCIe x4 -liittimen käytön. Näytönohjaimen tai muun lisäkortin maksimipituus on 20,32 cm. Yksi kokoonpanon M.2-liittimistä on niin ikään asennettu backplane-piirilevylle.

Koko komeudella mittaa 238 x 216 x 96 mm, jolloin tilavuudeksi muodostuu vajaat 5 litraa. Kyseessä on suurin NUCiksi brändätty tietokone tähän asti. Mikäli Intelin aiemmin vuotaneet NUC-roadmapit pitävät paikkansa, julkaistaan Ghost Canyon ensi vuoden alkupuolella.

Lähteet: Tom’s Hardware, KoolShare.cn

This site uses XenWord.
;