Piiripulaa pahentaa omalta osaltaan myös Taiwanissa aloitettu veden säännöstely, jota vastaan TSMC ja muut valmistajat taistelevat tilaamalla tehtailleen vettä tankkereilla.

Koronapandemian nostama kysyntä on tuonut esiin sen ikävän realiteetin, että maailmassa on tuotantokapasiteettia vain rajallisesti. Tällä hetkellä erilaisten piirien kysyntä ylittää tuotantokapasiteetin selvästi ja viimeisimmät ennusteet puhuvat piiripulan jatkumisesta vähintään ensi vuoteen asti.

Tom’s Hardware kertoo analyytikkojen laskeneen, että tällä hetkellä kysyntä ylittäisi maailmanlaajuisen tuotantokapasiteetin vähintään 10:llä mutta mahdollisesti jopa 30 prosentilla. Analyytikkojen mukaan piirituotannolla tulee kestämään vähintään 3-4 vuosineljännestä kiriä ero kiinni, mikä tarkoittaisi pulan jatkuvan todennäköisesti hyvän matkaa vuoden 2022 puolelle. Puolijohdevalmistajat ja muut alan tekijät kasvattavat tuotantoaan jatkuvasti, mutta uusien tehtaiden rakennuttaminen ja varustaminen vie aikaa ja on riippuvaista useista ulkopuolisista yrityksistä.

Lisäksi WCCFTech uutisoi TSMC:n törmänneen jälleen uuteen ongelmaan piirituotannossa. Sivuston mukaan TSMC ja muut Taiwanissa toimivat puolijohdevalmistajat kärsivät tällä hetkellä vesipulasta, sillä saarivaltiossa on jouduttu aloittamaan veden säännöstely useissa maakunnissa. TSMC:n kerrotaan taistelevan tilannetta vastaan muun muassa tilaamalla tankkereita täynnä vettä paikkaamaan säännöstelyn aiheuttamaa pulaa. Piirituotantolaitokset voivat käyttää jopa 15 miljoonaa litraa puhdasta vettä päivässä ja sivuston mukaan kukin 20 tonnilla vettä täytetty tankkeriauto kustantaa yhtiölle noin 1000 dollaria.

Lähteet: Tom’s Hardware, WCCFTech

This site uses XenWord.
;