Perinteiseen tapaan uudistuneen prosessori- ja näytönohjainvalikoiman lisäksi uudessa iMacissa on mm. uusi kamera ja entistä paremmat mikrofonit.

Apple on julkaissut tänään ilman sen kummempia esittelytilaisuuksia uuden sukupolven 27-tuumaisen iMacin. Uuden iMacin muotokieli on pysynyt tuttuna, mutta sen sisältä löytyy paljon uutta.

27” iMacin katseenvangitsijana toimii 5120×2880- eli 5K-resoluution Retina-näyttö, jolle luvataan DCI-P3-väriavaruus ja maksimissaan 500 nitin kirkkaus. Applelle luonnollisesti tuettuna on myös TrueTone-teknologia. Näyttöön voi myös valita Nano-teksturoidun lasin 625 euron lisähintaan.

Uuden iMacin sydämenä sykkii Intelin Comet Lake-H -arkkitehtuuriin perustuva 6-ytiminen Core i5-prosessori (3,1 GHz:n perus- ja 4,5 GHz:n Boost-kellotaajuus), 8-ytiminen Core i7-prosessori (3,3 / 4,8 GHz) tai 10-ytiminen Core i9-prosessori (3,8 / 5,0 GHz).

Prosessorin tueksi on saatavilla 8 – 128 Gt DDR4-muistia. Tietokoneen neljään SO-DIMM-muistipaikkaan pääsee käsiksi myös itse, joten muistipäivitys onnistuu myös jälkikäteen helposti. SSD-tallennustilaa on tarjolla 256 gigatavusta aina 8 teratavuun asti.

Näytönohjaimeksi uuteen iMaciin on saatavilla Radeon Pro 5300 4 Gt:n muistilla, Pro 5500 XT 8 Gt:n muistilla, Pro 5700 8 Gt:n muistilla tai Pro 5700 XT 16 Gt:n muistilla. Kaikissa näytönohjaimissa on käytössä GDDR6-muisti, mitä voidaan pitää jokseenkin erikoisena valintana, ottaen huomioon Applelle räätälöidyn HBM-muistia hyödyntävän Navi 12 -sirun olemassaolon.

Apple on lisäksi päivittänyt tietokoneen kameran 1080p-tarkkuutta tukevaksi, minkä lisäksi mikrofonit on vaihdettu aiempaa parempiin. Koko tietokoneen tietoturvasta vastaava T2-tietoturvasiru pitää sisällään myös ISP:n (Image Signal Processor), jota käytetään muun muassa automaattisen sävyjen ja valotuksen säätöön sekä kasvojen tunnistukseen. Samaa sirua käytetään myös äänentoiston ekvalisaattorina.

Applen uuden 27” iMacin lähtöhinta Suomessa on 2199 euroa, mutta parhaimmilleen konfiguroituna hinnan saa hilattua peräti 10 978 euroon asti ilman esiasennettuja maksullisia ohjelmia. Pakettiin kuuluu itse tietokoneen lisäksi Magic Mouse 2 -hiiri, Lightning – USB-A -kaapeli sekä Magic Keyboard -näppäimistö.

Samassa yhteydessä 21,5” iMacin oletuskonfiguraatiota muutettiin sisältämään Fusion-hybridikiintolevyn sijasta SSD-asema, vaikka myös Fusion-asema pysyy edelleen erikseen valittavana optiona saatavilla. iMac Pron perusmalli puolestaan päivitettiin sisältämään oletuksena 10-ytiminen Xeon-prosessori.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;