Arcticin uusi tornimallinen prosessoricooleri lupaa myyntipaketin mukaan jäähdyttää jopa 32- ja 64-ytimiset prosessorit, kun tähän mennessä AMD on julkaissut parhaimmillaan 32-ytimisen Threadripper-mallin.

Pitkän linjan coolerivalmistaja Arctic on julkaissut uuden Freezer 50 TR -tornicoolerin, joka on suunniteltu erityisesti Threadripper-prosessoreille. Samalla yhtiö saattoi paljastaa lisätietoa AMD:n seuraavan sukupolven Ryzen Threadripper -prosessoreiden konfiguraatiosta.

Arctic Freezer 50 TR on jykevä tornimallinen prosessoricooleri, jonka muoviset ilmanohjaimet ja koristeet tuovat välittömästi mieleen AMD:n virallisesti tukeman Wraith Ripper -jäähdyttimen. Muovikuorten alta löytyy kahteen torniin jaettu alumiinirivasto, johon siirretään lämpöä kahdeksalla 6 mm:n lämpöputkella. Kumassakin tornissa on 52 0,4 mm:n ripaa. Lämpöputket ovat suoraan yhteydessä prosessorin lämmönlevittäjään ja ne on jaettu kahteen neljän lämpöputken ryhmään.

Uusi cooleri on varustettu kahdella tuulettimella. Jäähdytimmen toiselta ulkolaidalta löytyy 120 mm:n 200 – 1800 RPM:n ja rivastojen välistä 140 mm:n 200 – 1700 RPM:n PWM-ohjattu P-sarjan tuuletin. Tuulettimet käyttävät nestelaakerointia. Coolerin luvataan riittävän 250 watin TDP:hen asti. Koko komeus on luonnollisesti varustettu osoitettavalla RGB-valaistuksella (A-RGB).

Nimenomaan Threadripper-prosessoreille suunniteltu cooleri sopii luonnollisesti vain AMD:n sTR4-prosessorikantaan (SP3r2). Sen strategiset mitat ovat 147,8 x 149,5 x 165 mm ja 1242 grammaa. Jäähdyttimen mukana toimitetaan Arcticin omaa MX-4-lämpötahnaa.

Prosessoricooleri on myynnissä välittömästi Amazonissa 59,99 punnan (Amazon.co.uk) tai 59,99 euron (Amazon.de) hintaan. Niiden toimitukset aloitetaan 25. päivä kuluvaa kuuta eli ensi viikon perjantaina.

Arcticin uuden coolerin kuvagalleriasta löytyy itse tuotteen lisäksi kuvia myös sen myyntipakkauksesta. Myyntipakkauksessa huomiota herättääkin heti maininta parhaimmillaan 64-ytimisten prosessoreiden tuesta. Myös tuotteen verkkosivuilla mainitaan coolerin riittävän jäähdyttämään ”32 ydintä ja enemmän”. AMD on tähän mennessä julkaissut maksimissaan 32-ytimisiä Threadripper-prosessoreita, mutta ensi kuussa julkaistavaan 3. sukupolven Threadripper-mallistoon on spekuloitu voivan kuulua parhaimmillaan jopa 64-ytiminen malli.

Lähde: Arctic (1), (2)

This site uses XenWord.
;