ARM on esitellyt uudet edullisen- ja keskihintaluokan laitteisiin tarkoitetut grafiikkasuorittimet (GPU). Keskihintaluokan laitteisiin tarkoitettu Mali-G52 on seuraaja olemattoman suosion saaneelle G51-mallille ja Mali-G31:n tarkoituksena on korvata ikivanha Mali-400-malli lähtötason mobiililaitteissa.

Uusi 16 nm viivanleveydellä valmistettavaksi tarkoitettu Mali-G52 tarjoaa 30 % paremman suorituskykytiheuyden (fps/mm²) ja 15 % paremman hyötysuhteen samalla tuotantoprosessilla edeltäneeseen G51-malliin verrattuna. Tästä on etua piirivalmistajille edullisempien piirien toteuttamisessa ja valmistamisessa. Koneoppimiseen liittyvissä tehtävissä suorituskyvyn kerrotaan parantuneen 3,6-kertaiseksi. ARM on tuplannut suoritinytimen sisäisten suoritusyksiköiden (execution engine) ALU-linjojen määrän neljästä kahdeksaan, jonka kerrotaan olevan suurin tekijä suorituskykyparannuksiin. G52 on mahdollista toteuttaa 1-4-ytimisinä versioina, joista jokaisessa ytimessä voi olla joko kaksi tai kolme suoritusyksikköä.

Bifrost-arkkitehtuuriin perustuva ja 28 nm prosessilla valmistettavaksi tarkoitettu Mali-G31 tarjoaa yhteensopivuuden OpenGL ES 3.2:n sekä Vulkanin kanssa, toisin kuin sen edeltäjä Mali-400. Yksinkertaistetusti Mali-G31 perustuu G51-malliin, mutta se mahdollistaa maksimissaan vain kahden ytimen sekä kahden suoritusyksikön käytön ydintä kohden. Kaksiytimisen G31 MP2:n kerrotaan olevan kuitenkin 20 % pienempi kuin G51 MP2, tarjoten silti saman suorituskyvyn.

Lisäksi ARM esitteli myös uuden Mali-V52-videoprosessorin, joka tukee 4K 60 FPS videopurkua ja pakkausta, sekä Mali-D51-näyttöprosessorin, joka voi ottaa käyttöliittymän renderöinnin kokonaan GPU:n harteilta ja suorittaa sen 30 % pienemmällä virrankulutuksella.

Lähde: Anandtech, ARM (1)(2)