Yhtiön mukaan osa sen Cortex-A-sarjan prosessoriytimistä kärsii samoista ongelmista kuin Intelin prosessorit.

Alun perin Intelin prosessoreista paljastunut tietoturvaongelma koskee jollain tasolla myös muita valmistajia. Tuoreen lausuntonsa kautta ARM on kertonut, että osa sen prosessoreista kärsii samasta ongelmasta.

ARM:n mukaan se on työskennellyt sekä AMD:n että Intelin kanssa korjatakseen tuoreen tietoturvaongelman. Yhtiön mukaan osa sen Cortex-A-sarjan prosessoreista kärsii samasta ongelmasta, mutta yhtiö painottaa myös, ettei samaa ongelmaa löydy sen Cortex-M-sarjan ytimistä.

Arm (has) been working together with Intel and AMD to address a side-channel analysis method which exploits speculative execution techniques used in certain high-end processors, including some of our Cortex-A processors. This method requires malware running locally and could result in data being accessed from privileged memory. Please note that our Cortex-M processors, which are pervasive in low-power, connected IoT devices, are not impacted.

We are encouraging our silicon partners to implement the software mitigations developed if their chips are impacted.

Päivitys:

ARM on julkaissut sivuillaan taulukon, jossa se erittelee tunnetut hyökkäysvariantit 1, 2 ja 3 sekä viimeiseen liittyvän variantti 3a:n. Aiemmista tiedoista poiketen Meltdown- eli variantti 3 koskee Intelin lisäksi myös ARM:n Cortex-A75-ydintä. Variantti 3a koskee yhtiön Cortex-A15-, A57- ja A72-ytimiä.

Lähde: Axios

This site uses XenWord.
;