Arm on julkistanut uuden grafiikkaohjaimen, näyttöohjaimen sekä neuroverkkoihin erikoistuneen kiihdytinarkkitehtuurin. Uudet grafiikkaohjain ja näyttöohjain on suunnattu keskiluokan puhelimiin, mutta uuden neuroverkkokiihdyttimen on suunniteltu skaalautuvan aivan edullisimmista puhelimista aina lippulaivamalleihin asti.

Arm Mali-G57 perustuu lippulaivaluokkaan suunnatun G77:n tavoin Valhall-arkkitehtuuriin. Grafiikkaohjaimen luvataan tarjoavan keskimäärin kolmanneksen parempaa energiatehokkuutta, 30 % parempaa suorituskykyä pinta-alaan nähden ja 60 % parempaa koneoppimisnopeutta Mali-G52 3EE -grafiikkaohjaimeen verrattuna. Sen luvataan mahdollistavan esimerkiksi HDR-renderöinnin ja volumetriset efektit keskiluokan puhelimissa, kun ne tähän asti ovat olleet lähinnä lippulaivaluokan yksinoikeus.

Arm Mali-D37 -näyttöohjain perustuu järeämpiin laitteisiin suunniteltujen D71- ja D77-mallien tavoin Komeda-arkkitehtuuriin. Yhtiön mukaan D37:ssa on keskitytty tuomaan oleellisimmat isoveljien ominaisuuksista edullisempiin puhelimiin pitäen kuitenkin itse ohjaimen koon mahdollisimman pienenä – ohjaimen koon kerrotaan olevan noin 36 % lippulaivapuhelinten D71-ohjaimen koosta. Se tukee parhaimmillaan 2K-resoluutiota näytön päivityssuunnan mukaan. Koska mobiililaitteissa skannaussuunta on tyypillisesti pystyasennossa vasemmalta oikealle, ohjain kykenee tukemaan esimerkiksi 2880×1440 -resoluutiota. Ohjain tukee neljää asettelukerrosta, HDR10- ja HLG-väriavaruuksia, HDR:n sovittamista SDR-näytöllä sekä HDR:n ja SDR:n käyttöä samanaikaisesti.

Arm Ethos on puolestaan koko uuden neuroverkkokiihdytinperheen nimi. Ethos-perheeesen julkistettiin kerralla kolme mallia, edullisimpiin laitteisiin suunnattu N37, keskiluokan N57 sekä lippulaivaluokan N77. Ethos-N77 ei ole todellisuudessa kuitenkaan uusi tuote, vaan uusi nimi Arm ML -kiihdyttimelle. Arkkitehtuurin kerrotaan soveltuvan kuvan skaalaamiseen tekoälyn avulla, kohteen tunnistukseen, kuvien luokitteluun ja puheen kääntämiseen. Edullisimman luokan Ethos-N37 tarjoaa parhaimmillaan 1 TOPS:n, N57 2 TOPS:n ja N77 4 TOPS:n suorituskykyä (Tera Ops Per Second).

Lähteet: Arm (1), (2), (3)