ZenFone 8 -mallisto muodostuu vuotojen mukaan kahdesta mallista – aiempia malleja mukailevasta kääntyvällä kameralla varustetusta ZenFone 8 Flipistä ja pienikokoisesta ZenFone 8:sta.

Asuksen ensi viikolla 12. toukokuuta virallisesti julkaistuksi odotetut ZenFone 8 -mallit ovat päätyneet ominaisuus- ja renderöintikuvavuodon kohteeksi. Virallisten pressikuvien näköiset renderöinnit paljastavat puhelimet käytännössä joka suunnalta, eikä ulkonäöstä jää enää juurikaan arvailtavaa.

Kaksikosta malliston historialle perinteisempi on ZenFone 8 Flip, joka tarjoaa jo ZenFone 6:sta asti mukana olleen kääntyvän kamerajärjestelmän, jonka myötä takakameroita voi käyttää myös selfieiden ottamiseen. Kameroita näyttää olevan kolme kappaletta ja vuodettujen tietojen mukaan tarjolla on 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin telekamera ja 12 megapikselin makrokamera.

Muilta osin ZenFone 8 Flip vaikuttaa varsin tavanomaiselta nykypäivän edullisemman luokan lippulaivalta. Etupuolta peittää 6,67-tuumainen Full HD+ -resoluution AMOLED-näyttö, joka yltää 90 hertsin virkistystaajuuteen. Suorituskyvystä huolehtii Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 8 gigatavua RAM-muistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Akku puolestaan on kooltaan 5000 mAh ja se tukee 30 watin pikalatausta.

Kaksikosta uutta verta Asuksen valikoimaan olisi vuotojen mukaan tuomassa ZenFone 8 -perusmalli. Kyseessä on vuotojen valossa selvästi nykymarkkinoiden lippulaivoja pienempi puhelin 5.92-tuumaisella Full HD+ -resoluution AMOLED-näytöllään. ZenFone 8:sta ei myöskään löydy Flip-mallin kääntyvää kamerajärjestelmää, vaan sen sijaan se luottaa perinteiseen takakuoren vasempaan yläkulmaan sijoitettuun kamerakehikkoon, jossa tarjolla ovat 64 megapikselin pääkamera ja 12 megapikselin makrokamera. Etukameran virkaa puolestaan hoitaa näytön vasemman yläkulman reikään sijoitettu erillinen kamera, jonka resoluutiota vuodot eivät mainitse.

Pienemmästä koostaan huolimatta myös ZenFone 8:n sisällä pitäisi vuotojen mukaan sykkiä Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka parina on 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Akku on pienemmän koon myötä isoveljeään pienempi 4000 mAh, mutta myös sen odotetaan tukevan samaa 30 watin pikalatausta. Pienestä koostaan huolimatta ZenFone 8:sta näyttäisi vuotokuvien mukaan löytyvän myös erillinen 3,5 mm:n kuulokeliitäntä.

Vuodot eivät tuoneet mukanaan odotuksia tulevien puhelinten hinnoista. Hintatietoja ja varmuutta vuotojen pätevyydelle ei kuitenkaan tarvinne odottaa enää kauaa, sillä puhelinten virallinen julkistuspäivä on tulossa jo ensi viikon keskiviikkona.

Lähde: 91Mobiles

This site uses XenWord.
;