Smart Access Memory eli tuki PCI Express Resizable BAR -teknologialle antaa prosessorille pääsyn näytönohjaimen koko muistiin.

AMD toi Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjainten mukana uuden Smart Access Memory- eli PCIe Resizable BAR -ominaisuuden. Ominaisuus on aluksi saatavilla vain AMD:n Ryzen 5000 -prosessoreilla, 500-sarjan piirisarjoilla ja RX 6000 -sarjan näytönohjaimilla, mutta yhtiö tekee yhteistyötä myös NVIDIAn ja Intelin kanssa tuen laajentamiseksi.

Nyt Asus on ensimmäisenä valmistajana julkaissut Intel-pohjaisille 400-sarjan emolevyilleen PCIe Resizable BAR -tuen. Tom’s Hardware huomasi ROG Maximus XII Apex -emolevyn uudessa 1003-BIOS-versiossa olevan mukana tarvittavat Above 4G Decoding- ja Re-Size BAR Support -optiot.

TechPowerUp puolestaan löysi Asuksen Saksan PR-toimiston Chris Wefersin twiitin, jossa hän varmistaa Smart Access Memoryn -tuen olevan tulossa ainakin Asus/ROG-emolevyille Z490-, H470- ja B460-piirisarjoilla. Yhtiön sisäisten testien mukaan Radeon RX 6800 XT:n suorituskyky nousee ominaisuuden avulla Forza Horizon 4 -pelissä 13,37 prosenttia, kun käytössä on Maximus XII Hero (WiFi) -emolevy ja Core i7-10700K -prosessori.

Lisäksi Asus on julkaissut SAM-tuen sisältävät uudet AGESA 1.1.8.0 -versioon perustuvat BIOSit AMD:n B450- ja X470 -emolevyilleen. AMD:n mukaan tuen oli tarkoitus laajentua 400-sarjan emolevyille vasta vuoden vaihteessa, mutta jo useampi emolevyvalmistaja on ottanut tuen suhteen varaslähdön. Asuksen lisäksi AMD:n 400-sarjalle SAM-tuen ovat tuoneet jo ainakin MSI ja ASRock.

Lähteet: Tom’s Hardware, TechPowerUp, Guru3D

This site uses XenWord.
;