Sony on tänään ilmoittanut aikataulunsa Android 11 -päivitysten suhteen. Uusimpaan Android-versioon ovat päivittymässä japanilaisjätin valikoimista tämän vuoden Xperia 1 II:n, Xperia 5 II:n ja Xperia 10 II:n lisäksi myös viime vuoden lippulaivamallit Xperia 1 ja Xperia 5.

Vuoden 2020 puolella päivitys ehtii valua ainoastaan Sonyn tämän vuoden lippulaivaan Xperia 1 II:een. Tarkkaa päivämäärää päivitykselle ei ole tiedotettu, mutta se on luvassa joulukuun aikana. Seuraavana päivitysvuorossa ovat loput vuoden 2020 mallit, Xperia 5 II ja Xperia 10 II, joille Android 11 tulee saataville tammikuun lopulla. Viime vuoden Xperia 1:lle ja Xperia 5:lle päivitys saapuu helmikuun loppupuolella.

Itse Android 11:n mukanaan tuomien uudistusten lisäksi uuden päivityksen mukana Xperia 1 II:een päivittyy Xperia 5 II:sta jo löytynyt tuki 4K-videon kuvaamiselle 120 FPS:n nopeudella.

Sony on markkinoilla yksi ensimmäisistä Android 11 -versiopäivityksiä aloittavista valmistajista. Aikaisemmin päivitysaikatauluunsa julkaisseet ja vähintään tämän vuoden puolelle päivityksiä lupailleet ovat OnePlus, Nokia, Xiaomi ja Google sekä kotimaamme markkinoilla harvinaisemmat Oppo ja Realme. Beta-versioita kuluttajien saataville ovat tuoneet Asus ja Samsung, joista molempien odotetaan julkaisevan lopullinen päivitys ainakin huippumalleilleen vielä tämän vuoden puolella.

Lähde: Sony, Android Authority