VirtualLinkin yleistymistä voidaan pitää jo käytännössä varmana, sillä standardin takaa löytyvät AMD, Microsoft, NVIDIA, Oculus ja Valve.

Virtuaalilasien yhtenä murheenkryyninä on pidetty niiden vaatimia johtoja. Langattomiakin vaihtoehtoja on tarjolla, mutta niiden ongelmaksi muodostuu paino ja akkukesto.

VirtualLink on uusi avoin standardi, jonka tavoitteena on tehdä johtohärdelleistä loppu hoitamalla yhteys yhdellä USB Type-C -kaapelilla. Standardi hyödyntää USB:n uutta Alternate Modea. VirtualLinkin yhteys tarjoaa 32,4 Gbps:n kaistanleveyden videosignaalille, 10 Gbps:ssa USB 3.x -datayhteydelle ja maksimissaan 27 wattia tehoa.

VirtualLinkin käyttöönottoa voidaan pitää jo tässä vaiheessa käytännössä varmana, sillä sen perustanut yhteenliittymä pitää sisällään AMD:n, Microsoftin, NVIDIAn, Oculuksen ja Valven. Onkin siis oletettavaa, että tulevan sukupolven näytönohjaimista tulisi löytymään perinteisten HDMI- ja DisplayPort-liitäntöjen lisäksi USB Type-C -liitäntä. VirtualLink saattaa olla myös selitys netissä aiemmin kiertäneille huhuille, joiden mukaan NVIDIA olisi tuomassa seuraavan sukupolven näytönohjaintensa mukana uuden näyttöliittimen.

VirtualLinkin teknisestä toteutuksesta tarkemmin kiinnostuneille suosittelemme AnandTechin syväluotaavan artikkelin lukua.

Lähde: VirtualLink

This site uses XenWord.
;