Emoyritys Turing Holdingsin alaisuuteen on perustettu uusi älypuhelinbrändi TSI, jonka tuotteet valmistetaan alihankintana.

Moni varmasti uskoi Turing Robotic Industriesin tarinan päättyneen konkurssiin helmikuussa, mutta eilen julkaistun tiedotteen perusteella värikäs tarina on saanut jälleen uuden käännöksen. Monia hämäriä käänteitä viime vuosina kokeneen TRI:n (Turing Robotic Industries) omistava Turing Holdings on nimittäin toimitusjohtaja Syl Chaon johdolla ilmoittanut yrityksen organisaatiollisista uudelleenjärjestelyistä. io-tech kirjoitti TRI:stä viimeksi helmikuussa, kun yritys jätti konkurssihakemuksen Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen.

Tuoreen tiedotteen mukaan Turing Holdings on perustanut kokonaan uuden yksikön, joka on nimeltään TSI. Kyseessä on uusi älypuhelinbrändi, joka keskittyy älypuhelimien muotoiluun ja suunnitteluun, valokuvaustekniikkaan sekä näyttötekniikoihin. Piirilevyjen kehitystyön ja kokoonpanon yritys ostaa alihankintana uusilta yhteistyökumppaneiltaan, joiden kerrotaan olevan alan merkittäviä tekijöitä. Tarkempia yritysten nimiä ei mainita, mutta tiedotteen yhteydessä julkaistussa kuvassa näkyy Foxconnin logo.

Alkuperäiset Turing Robotic Industriesin rautatiimit keskittyvät tiedotteen mukaan komponenttien hankintaketjun hallintaan sekä uusien materiaalien tutkimukseen, mutta epäselväksi jää mistä TRI:stä tarkalleen on kyse, sillä ainakin Suomeen rekisteröidystä TRI Oy:stä on jäljellä vain konkurssipesä.

Turing kertoo tiedotteessa pyrkivänsä välttämään aiemmin tekemiänsä virheitä mm. toimitusten viivästymisen ja valmistuksessa ilmenneiden virheiden osalta. Yritys kertoo myös palauttaneensa rahat puolelle 2000:sta Turing Phone -puhelimen vuonna 2015 tilanneista ja toimittaneensa toiselle puolikkaalle maksetut puhelimet. Lisäksi rahat on palautettu noin 300 asiakkaalle, joiden puhelimet jäivät tulliin tai niissä ilmeni rautatason valmistusvirheitä. Muun ohessa yritys aikoo toteuttaa hyvitysohjelman puhelimen saaneille käyttäjille, sillä laitteelle ei tarjota enää tukea.

Taustojen kertauksena TRI saapui Saloon älypuhelinvalmistuksen merkeissä pari vuotta sitten kovin puhein, mutta käytännön näytöt jäivät lopulta kovin laihoiksi. Aluksi yritys maalaili suunnitelmia suurista tuotantomääristä sekä työllistämisluvuista. Kaavaillun Turing Phone -puhelimen valmistus ei lähtenyt kuitenkaan koskaan kunnolla käyntiin ja lopulta se kuopattiin pienelle käyttäjäjoukolle toimitetun keskeneräisen beetaerän jälkeen.

Viime vuoden alussa TRI julkisti ensimmäiset tiedot uudesta Appassionato-älypuhelimestaan ja myöhemmin keväällä se ilmoitti valmistavansa laitteen yhteistyössä kiinalaisen TCL:n kanssa. Laitteen piti tulla myyntiin viime syksynä, mutta yrityksen historiaan peilaten vähemmän yllättäen niin ei käynyt. Viime helmikuun alussa yritys hakeutui konkurssiin maksamattomien velkojen vuoksi.

Tiedotteensa lopussa Turing Holdings kertoo tekevänsä TSI:hin liittyviä tiedotuksia kahden viikon kuluessa.

Lähde: Turing

This site uses XenWord.
;