Bitmainin Antminer E9:n kerrotaan yltävän jopa 3 GHash/s:n louhintanopeuteen, kun A11 Pro jää 2 GHash/s:n tasolle.

Ethereum-kryptovaluuttaa louhitaan muun muassa näytönohjaimilla. Sama piti historiassa paikkansa myös BitCoinin kohdalla, mutta ASIC-piirit (Application Specific Integrated Circuit) korvasivat lopulta näytönohjaimet selvästi paremmalla hyötysuhteellaan ja louhintanopeudellaan.

Nyt Bitmain yrittää samaa Ethereumin kohdalla uudella Antminer E9 -louhijallaan. ASIC-piiriin perustuvan E9:n luvataan tarjoavan jopa 3 GHash/s:n louhintanopeutta 2556 watin kulutuksella. Näytönohjainpuolella tämä vastaisi noin 32 GeForce RTX 3080 -näytönohjainta. Bitmain ei ole vielä tiedottanut, milloin Antminer E9 tulee tarkalleen saataville tai mihin hintaan.

Toinen yrittäjä markkinoilla on Innosilicon, jonka A11 Pro -louhijalle luvataan Ethereum-kentillä 2 GHash/s:n louhintanopeutta. A11 Pro tulee saataville kesäkuussa.

Bitcoin-sivuston mukaan nykyisillä kursseilla ja olettaen 0,12 dollarin kilowattituntihinnan sähkölle Antminer E9 tuottaisi noin 250 dollaria voittoa päivässä, kun A11 Pro jäisi 152 dollariin päivässä. Kerro kommenteissa uskotko tulevien ASIC-louhijoiden pelastavan näytönohjainmarkkinat louhinnalta?

Lähde: Bitcoin

This site uses XenWord.
;