Intel julkaisi Tiger Lake -prosessorit viime syyskuussa vähävirtaisen U-sarjan muodossa ja sittemmin yhtiö on jo ehtinyt julkistaa järeämmät H-versiot samasta arkkitehtuurista. Yhtiön tiedetään valmistelevan uusia Alder Lake -hybridiprosessoreita loppuvuodelle, mutta myös Tiger Lakella on vielä tulevaisuutta.

AnandTech on saanut varmistettua Inteliltä yhtiön tulevan julkaisemaan kuluvan vuoden aikana Tiger Lake-R- eli Refresh-versioon perustuvia prosessoreita. Kyse on nimenomaan ultrabook-luokan kannettaviin suunnitellut prosessorit, eli käytännössä päivitysversio nimenomaan Tiger Lake-U:sta.

Sivuston Ian Cutress arvioi päivitysversion tarkoittavan joko sitä, että Alder Lake olisi tulossa vasta aivan vuoden loppumetreillä, tai sitten Intelin saaneen mahdollisesti validoitua Tiger Laken muistiohjaimen LPDDR5-tuen, joka olisi päivitysversion yksinoikeus. Intelin mukaan jo nykyisten Tiger Lake-U -prosessoreiden pitäisi tukea LPDDR5-muisteja, mutta ainakaan toistaiseksi yksikään valmistaja ei ole julkaissut uuden sukupolven muisteilla varustettua kannettavaa, mikä saattaisi viitata osittain tai kokonaan toimimattomaan toteutukseen nykyisessä steppingissä. Allekirjoittanut heittää vielä kolmannen vaihtoehtoisen selityksen: Alder Lakesta ei välttämättä julkaista heti alle 28 watin tehonkulutusluokkaan sopivaa versiota, jolloin kyseiseen luokkaan tarvitaan uutta rautaa muista arkkitehtuureista.

Lähde: AnandTech