Sivuston mukaan NVIDIA olisi kertonut jo kumppaneilleen, ettei se usko kauppojen toteutuvan. SoftBankin puolestaan huhuvan valmistelevan Armin viemistä julkiseksi listautumisannilla.

SoftBank on etsinyt jo pidempään uutta omistajaa Armille, jonka omistajana se on ehtinyt toimia vuodesta 2016. NVIDIA ilmoitti syksyllä 2020 päässeensä sopuun SoftBankin kanssa kaupoista, kunhan erilaiset kilpailuviranomaiset ympäri maailman hyväksyisivät ne.

Useat Armin teknologioita lisensoivat yritykset sekä muun muassa Armin perustajat nousivat nopeasti kauppoja vastaan, sillä Armin teknologian siirtyminen NVIDIAlle merkitsisi selkeää muutosta kilpailukentällä, kun arkkitehtuurin kehittäjä on myös yksi kilpailijoista. Kaupoille löytyi kuitenkin myös puoltajia niin yritysten kuin muidenkin vaikuttajien saralta.

Kauppojen ylle alkoi ilmestymään synkempiä pilviä sitä mukaa, kun eri markkinaviranomaiset alkoivat tutkimaan niitä ja ilmoittamaan yksi toisensa perään, että kaupat tutkittaisiin todella perin pohjin. Viranomaiset lisäksi pyysivät luonnollisesti niin kaupan osapuolilta kuin kolmansien osapuolten yrityksiltä niiden kantoja kauppoihin. NVIDIAn ja Armin brittiviranomaisille toimittama näkemys kaupoista on luettavissa julkisessa jaossa olevasta PDF-tiedostosta.

Synkät pilvet alkoivat vaikuttaa raskailta ja valmiilta puhkeamaaan, kun Yhdysvaltain kauppakomissio päätti haastaa kaupat oikeuden ihmeteltäväksi. Myös Kiinan viranomaisten huhutaan asettautuneen jo kauppoja vastaan. Viimeistään nyt synkät pilvet ovat myös revenneet, ainakin jos Bloombergin lähteisiin on uskominen. Sivuston mukaan NVIDIA on jo aloittanut valmistelut kauppojen hylkäämiselle viranomaisten vastustuksen vuoksi ja kertoneen kumppaneilleen, ettei se enää odota kauppojen toteutuvan. SoftBankin puolestaan uskotaan päätyvän viemään Armin julkiseksi listautumisannin kautta.

Lähteet: Bloomberg, Tom Warren @ Twitter

This site uses XenWord.
;