Armin nykyisen omistajan SoftBankin tiedettiin etsivän yhtiölle uutta omistajaa ja NVIDIAn huhuttiin pitkin kesää olevan kärkiehdokkaana kaupoille.

Armin omistavan SoftBankin on tiedetty jo jonkin aikaa etsivän uutta omistajaa yhtiölle. NVIDIAn on jo pidempään huhuttu olevan kärkiehdokas ostajaksi ja nyt huhut ovat osoittautuneet oikeiksi.

NVIDIA ja SoftBank ovat ilmoittaneet päässeensä sopuun Armin kauppahinnasta ja -ehdoista. NVIDIA tulee ostamaan yhtiön yhteensä 40 miljardin dollarin hintaan ja summa maksetaan osittain käteisenä ja osittain NVIDIAn osakkeina. Osakemaksujen myötä SoftBank tulee saamaan alle 10 %:n osuuden NVIDIAn osakekannasta. Armin IoT Services Group ei kuulu mukaan kauppoihin. Kauppojen toteutumisen odotetaan kestävän noin 18 kuukautta ja sen toteutuminen on riippuvainen muun muassa Iso-Britannian, Euroopan Unionin, Kiinan ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaisten hyväksynnästä.

Tiedotteen mukaan NVIDIA sitoutuu Armin nykyiseen avoimeen lisensointimalliin ja asiakkaiden tasapuoliseen kohteluun sekä itse Arm-brändin pitämiseen käytössä. Lisäksi yhtiö aikoo tuoda joitain omia teknologioitaan Armin IP-lisensoinnin piiriin. NVIDIA tulee lisäksi laajentamaan Armin Cambridgessa sijaitsevaa kehitysosastoa rakennuttamalla sinne uuden tekoäly- ja opetuskeskuksen sekä rakentamalla yhtiön käyttöön Armin ja NVIDIAn teknologioihin perustuvan tekoälylaskentaan erikoistuneen supertietokoneen.

Ennen kauppojen virallistamista muun muassa Armin perustajiin lukeutuvat Hermann Hauser ja Tudor Brown olivat kommentoineet NVIDIAn olevan sopimaton Armin omistajaksi. Hauserin ja Brownin mukaan Armin kaltaisen yrityksen pitäisi pysyä neutraalin omistajan käsissä ja prosessoreita itsekin valmistavan omistajan, kuten NVIDIAn, riskeeraavan koko alustan tulevaisuuden sen asiakkaiden näkökulmasta. Lisäksi he ilmaisivat huolensa NVIDIAn amerikkalaisuudesta, mikä voisi johtaa Armin liittämiseen osaksi Yhdysvaltojen arsenaalia kauppasodassa Kiinaa vastaa.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;