Television kiinnitys tapahtuu ikään kuin suurikokoisten imukuppien avulla.

CES 2023 -messuilla esitelty Displace-nimeä kantava 55-tuumaisen 4K-OLED-televisio erottuu markkinoiden massasta kiinnitystavallaan. Televisio on nimittäin suunniteltu kiinnitettäväksi seinälle tai mille vain tasaiselle pinnalle valmistajan Active-loop-teknologiaksi kutsumalla mekaniikalla. Käytännössä television takana on suurikokoiset imukupit, joiden sisältä televisio kykenee itse imemään ilman pois.

Erikoisen kiinnitystapansa lisäksi televisio on täysin langaton, sillä virtansa se saa vaihdettavista akuista ja kuva näytölle piirtyy langattomasti erillisen keskusyksikön kautta. CES-messuilla esillä ollut laite oli kuitenkin vielä prototyyppi, minkä myötä tarkemmat tiedot akkukapasiteetista jätettiin vielä kertomatta. Nykyisellään valmistaja uskoo akunkeston olevan noin kuukauden, mikäli televisiota käyttää kuusi tuntia päivässä. Televisio painaa valmistajan mukaan noin 9 kg.

CES-messuilla esillä ollut laite tunnisti automaattisesti, kun se asetettiin seinää tai muuta tasaista pintaa vasten, minkä jälkeen laite imi itsensä kiinni. Irrotus seinästä tapahtuu painamalla television kyljissä olevia painikkeita, jolloin imusilmukat vapautuvat hitaasti. Television kiinnitys onnistuu valmistajan mukaan kaikille pääosin tasaisille pinnoille ja messuilla laite oli esillä ikkunaan kiinnitettynä.

Mielenkiintoisena lisänä television ominaisuuksissa on myös sen päällä lepäävä 4K-kamera, jota käytetään myös television ohjaamiseen erilaisilla elekomennoilla kaukosäätimen sijaan. Lisäksi television ohjaaminen onnistuu myös puhelinsovelluksella.

Displace-television hinta yhdellä ruudulla ja keskusyksiköllä on 3000 dollaria ja ensimmäisessä ennakkotilauserässä televisioita on myynnissä vain 100 kappaletta. Television toimitukset alkavat valmistajan mukaan joulukuussa.

Lähteet: Engadget, CNET

This site uses XenWord.
;