Creativen uusi äänikortti on ensimmäinen Sound BlasterX Pro-Gaming -sarjan sisäänrakennettu äänikortti ja varustettu huipputason ESS Sabre32 -sarjan DAC-piirillä.

Creative on julkaissut uuden huipputason DAC:lla varustetun äänikortin pelaajille. Sound BlasterX AE-5 on yhtiön ensimmäinen Sound BlasterX Pro-Gaming -sarjan sisäinen äänikortti.

Sound BlasterX AE-5:n sisällä sykkii jo pitkältä ajalta tuttu, alun perin vuonna 2011 esitelty Sound Core3D -äänipiiri. Äänikortin todellinen myyntiargumentti on kuitenkin sen ESS ES9016K2M Sabre32 Ultra -DAC-piiri, joka lupaa äänelle 122 dB:n dynaamisen alueen ja 32-bittisen/384 kHz:n häviöttömän äänentoiston.

Pelaajat suosivat usein kuulokkeita kaiuttimien sijasta, jonka vuoksi Creative on varustanut Sound BlasterX AE-5:n omalla Xamp-kuulokevahvistimellaan. Sen luvataan tarjoavan 116 dB:n signaali-kohinasuhteen (SNR, Signal to Noise Ratio) ja tukevan 16 – 600 ohmin impedanssin kuulokkeita.

Niin ikään pelaajille suunnattu Scout Mode -ominaisuus on päivitetty 2.0 -versioon. Scout Moden on tarkoitus helpottaa esimerkiksi FPS-peleissä vihollisten paikantamista. 2.0-version myötä Scout Mode tukee älypuhelimeen asennettavaa Scout Radar -sovellusta, joka näyttää kuullun vihollisen arvioidun sijainnin tutkassa.

RGB-valaistus on nykyään oleellinen osa markkinointia käytännössä komponenttiin katsomatta. Myös Creativella on huomattu tämä, jonka vuoksi Sound BlasterX AE-5 on valaistu RGB-LED-valoin. Valaistus kattaa äänikortin etupuolen kaksi koristeraitaa sekä kyljen ja kortin takapuolen Sound BlasterX Pro-Gaming AE-5 -logot.

RGB-juhla ei pääty kuitenkaan vain kortin valaisuun, vaan äänikorttiin on sisäänrakennettu Creativen omaa Aurora Reactive Lighting System -valaistusjärjestelmää tukeva RGB-LED-ohjain. Ohjaimeen voidaan kytkeä maksimissaan neljä RGB-LED-nauhaa ja äänikortin mukana tulee yksi (perusmalli) tai neljä (Pure-malli) 10:llä RGB-LED-valolla varustettua 30 cm pitkää nauhaa.

Sound BlasterX AE-5:n liitinpuolelta löytyy kolme 3,5 mm:n ulostuloa 5.1-kaiuttimia varten, yksi optinen TOSLINK-ulostulo, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, 3,5 mm:n yhdistetty mikrofoni- ja linjasisäänmenoliitäntä. Lisäksi äänikortista löytyy tietenkin yhteensopiva liitin kotelon etupaneelin ääniliittimille.

Creative Sound BlasterX AE-5 tulee saataville kahtena eri versiona. Perusversio on väritykseltään musta ja Pure-versio valkoinen. Versioiden ainoat erot ovat värityksessä, mukana tulevien RGB-LED-nauhojen määrässä ja saatavuudessa. Perusversio saapuu myyntiin heinäkuun aikana 149,99 dollarin ja Pure-versio elokuussa 179,99 dollarin verottomaan suositushintaan. Pure-versio tulee saataville vain Creativen omaan verkkokauppaan.

This site uses XenWord.
;