Huippuvalmistajien emolevyissä on panostettu muun muassa 10 gigabitin verkkoyhteyksiin, harvinaisiin USB 3.2 Gen 2x2 -liittimiin ja Wi-Fi 6 -tukeen.

AMD julkisti eilen 3. sukupolven Ryzen Threadripper 3960X- ja 3970X -prosessorit. AMD:n julkistuksen myötä latu on vapaa myös emolevyvalmistajille, jotka ovat nyt julkistaneet omat TRX40-emolevynsä.

Asus esitteli omalla tahollaan kolme eri Threadripper-emolevyä: ROG Zenith II Extreme, ROG Strix TRX40-E Gaming ja Prime TRX40-Pro.

Zenith II Extreme -huippumallin oleellisimmiksi ominaisuuksiksi yhtiö listaa 16-vaiheisen virransyötön, tuulettimen jäähdyttämät jäähdytysrivastot ja LiveDash OLED-näytön. Strix TRX40-E Gamingin kohdalla esiin nostetaan niin ikään 16-vaiheinen virransyöttö ja tuulettimen jäähdyttämät jäähdytysrivastot, joiden lisäksi siinä kehutaan olevan reilusti kustomointimahdollisuuksia. Prime TRX40-Pro on suunnattu perustason työmyyräksi, jossa on panostettu yhteyksiin sekä tilaääniin. Löydät emolevyjen oleellisimmat ominaisuudet yllä olevasta taulukosta.

Asus emolevyt

Gigabyte nokittaa Asusta yhdellä tarjoten markkinoille neljä erilaista mallia: TRX40 Aorus Master, TRX40 Aorus Xtreme, TRX40 Aorus Pro WiFi ja TRX40 Designare.

Yhtiö nostaa emolevyiltään esiin esimerkiksi huippumalli Aorus Xtremen 16+3-vaiheisen virransyötön, 8 mm:n lämpöputken ja alumiinisen I/O-suojan. Mallistosta löytyy myös harvinaisempia ominaisuuksia, kuten Titan Ridge -Thunderbolt-ohjain, palvelinkäyttöön suunniteltu Intel X550-AT2 Dual GbE LAN, tuki maksimissaan DDR4-4400 XMP-profiileille sekä Wi-Fi 6:lle. Löydät emolevyjen oleellisimmat ominaisuudet yllä olevasta taulukosta.

Gigabyte emolevyt

MSI:n valikoimasta löytyy Asuksen tapaan kolme uuden sukupolven Threadripper-emolevyä: Creator TRX40, TRX40 Pro 10G ja TRX40 Pro WiFi.

Yhtiön mukaan Creator TRX40 -emolevyn muotokielessä on haettu yhtymäkohtia kristalliin ja I/O-paneelin yläpuolelle jäävä jäähdytysrivasto onkin varustettu kristallimaisella RGB-valaistuksella. Creator on varustettu 16+3-vaiheisella virransyötöllä ja digitaalisella PWM-ohjaimella. Emolevyltä löytyy standardin USB-patteriston lisäksi myös harvinaisempi USB 3.2 Gen 2×2 -liitäntä. Pro-sarjan emolevyistä yhtiö nostaa esiin Aquantian 10 gigabitin verkkoliitännän ja Wi-Fi 6 -tuen. Kaikkien kolmen emolevyn mukana tulee yhtiön M.2 Xpander-Z Gen 4 -lisäkortti, johon mahtuu kaksi M.2-asemaa. Emolevyjen vertailun löydät yllä olevista taulukoista.

MSI emolevyt

ASRock listaa sivuillaan maltillisesti vain kaksi TRX40-mallia: TRX40 Taichin ja TRX40 Creatorin. Valitettavasti yhtiön sivustoilla on tällä hetkellä häiriöitä, eikä lehdistötiedote ole saatavilla eikä emolevyjä voi laittaa vertailutaulukkoon keskenään. Erikoisuuksina mainittakoon kuitenkin molemmista löytyvät tuet parhaimmillaan DDR4-4666-nopeuden muisteille sekä harvinaiset USB 3.2 Gen 2×2 -liitännät.

ASRock emolevyt

This site uses XenWord.
;