Ainakin osassa Alienware m15 R4 -kannettavia on RTX 3070:llä käytössä BIOS, jossa on aktiivisena vain 4680 CUDA-ydintä normaalin 5120:n sijasta.

Aika ajoin nousee esiin tapauksia, joissa kokoonpanon komponenttien konfiguraatio ei vastaa valmistajien lupaamia ominaisuuksia. Nyt Dellin Alienware-kannettavasta on löytynyt NVIDIAn GeForce RTX 3070, jossa on liian vähän CUDA-ytimiä aktiivisena.

Redditissä sekä NotebookReviewin ja TechPowerUpin foorumeilla käytyjen keskusteltujen perusteella Dellin Alienware m15 R4 -kannettavissa GeForce RTX 3070 -mobiilinäytönohjain ei ole sitä mitä pitäisi ainakaan kaikilla käyttäjillä. RTX 3070:n mobiiliversiossa pitäisi olla käytössä 5120 CUDA-ydintä, mutta m15 R4:n näytönohjaimen vakio-BIOSilla niitä on käytössä vain 4680. Luku on vahvistettu sekä GPU-Z:n että NVIDIAn ohjauspaneelin kautta.

Dell ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa, mutta ilmeisesti tilanne on korjattavissa BIOS-päivityksellä. EepoSaurus-nimimerkkiä NotebookReviewin foorumilla käyttävän käyttäjän mukaan flashaamalla näytönohjaimeen sisarmalli m15 R5:n RTX 3070 BIOSin on näytönohjaimessa käytössä 5120 CUDA-ydintä kuten pitäisikin. Myöskään NVIDIA ei ole vielä kommentoinut, onko kyse Dellin sooloilusta vai mistä.

Lähteet: Reddit, TechPowerUp, NotebookReview

This site uses XenWord.
;