Raportoidun aikataulun mukaan TSMC aloittisi N4:n massatuotannon jo kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä, kun alun perin silloin oli määrä aloittaa vasta riskituotanto.

Siinä missä Intelillä on ollut katastrofaalisia ongelmia uusien valmistusprosessiensa kehityksen kanssa, tuntuu TSMC:lla vauhti vain kiihtyvän. Yhtiön raportoidaankin jopa aikaistaneen seuraavan sukupolven neljän nanometrin prosessiaan.

DigiTimesiltä lähtöisin olevan raportin mukaan TSMC olisi aikaistanut N4-prosessin massatuotantoa alkuperäisestä aikataulustaan tämän vuoden puolelle. Yhtiön oli tarkoitus aloittaa prosessin riskituotanto kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta prosessin nopea kehitys ja Applen tarpeet ovat saaneet sen korjaamaan aikatauluja vuosineljännestä aikaisemmaksi.

DigiTimesin mukaan Apple tulisi käyttämään N4-prosessia nimenomaan seuraavan sukupolven Mac-tietokoneisiin menevässä järjestelmäpiirissä, kun puhelinten A15-järjestelmäpiiri valmistettaisiin N5P-prosessilla.

Vaikka N4-prosessista puhutaan 4 nanometrin prosessina, se on todellisuudessa viilailtu 5 nanometrin N5-prosessi. Lisäksi on syytä muistaa, että prosessien markkinoinnissa käytetyillä nanometriluvuilla ei ole juurikaan tekemistä prosessien todellisten mittojen kanssa. Kahden eri valmistajan ”5 nanometrin” prosessi saattavat olla ominaisuuksiltaan hyvinkin erilaisia, eikä markkinointiluvuista voi laskea suoraan prosessien kokosuhdetta toisiinsa edes saman valmistajan prosessien sisällä.

Lähteet: Tom’s Hardware, DigiTimes

This site uses XenWord.
;