Suljettu tuotantolaitos on vastuussa noin 5,5 %:sta kaikesta DRAM-tuotannosta maailmassa. Tuotantolaitoksen vastuulla on myös suurin osa Micronin LPDDR4-muistien tuotannosta, mikä saattaa vaikuttaa mm. Applen tulevien iPhone-mallien saatavuuteen.

Päivitys:

Reuters on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo Micronin kieltävän alun perin TrendForcen raportoiman typpivuodon. Micronin mukaan tehtaalla tapahtui pieni tarkemmin määrittelemätön välikohtaus, mutta tuotannon odotetaan palautuvan normaaliksi pikavauhtia.

Alkuperäinen uutinen:

DRAM-muistien hinnat ovat nousseet hitaasti mutta varmasti jo yli vuoden päivät. Ainakaan hetkeen hintojen kasvuun ei näyttäisi olevan luvassa helpotusta, vaan päinvastoin, sillä Micron on joutunut sulkemaan yhden tuotantolaitoksistaan laitteistovian vuoksi.

Micron on joutunut sulkemaan Taiwanin Taoyuan Cityssä sijaitsevan Fab-2-tuotanlaitoksensa. Sulkemisen syyksi kerrotaan epäkuntoon mennyt typpikaasun jakelujärjestelmä. Epäkuntoon mennyt järjestelmä saastutti laitoksessa olleet piikiekot sekä erilaisia muistien valmistukseen käytettäviä laitteistoja. Micron ei ole toistaiseksi julkaissut arviota siitä, miten nopeasti tuotantolaitos saadaan takaisin käyttöön.

DRAMeXchangen arvioiden mukaan tuotantolaitoksen sulkeminen vähentää Micronin tuotantokapasiteettia noin 60 000 piikiekolla kuukaudessa, mikä vastaa noin 5,5 prosenttia kaikesta DRAM-tuotannosta maailmassa. Fab-2-tuotantolaitoksessa valmistetaan muisteja sekä palvelin-, PC- että mobiilikäyttöön ja tapahtumasta uutisoineen Evertiq:n mukaan siellä valmistetaan suurin osa Micronin LPDDR4-muisteista, joita Apple aikoo käyttää tulevissa iPhone-malleissaan.

DRAMeXchangen mukaan hintojen kasvun odotetaan jatkuvan edelleen ja Micronin Fab-2-tuotantolaitoksen sulkemisen kiihdyttävän sitä entisestään ainakin väliaikaisesti. Evertiq kertoo muutamien toimittajien myös ennustaneen hintojen nousevan lähitulevaisuudessa huomattavasti.

Lähde: Evertiq

This site uses XenWord.
;