Analyytikkojen mukaan muistien tuotannon kasvu ei tule pysymään kysynnän tahdissa ensi vuonna

Analyytikkoyritys TrendForcen muisteihin erikoistuneen DRAMeXchangen tuore tiedote koskien muistien markkinoita ei lupaa hyvää kuluttajien kannalta. Analyytikkojen mukaan hintojen laskua ei ole luvassa ainakaan vielä ensi vuonna.

DRAMeXchangen mukaan kolmen suuren muistivalmistajan, Samsungin, SK Hynixin ja Micronin, odotetaan kasvattavan muistien tuotantoa ensi vuonna 19,6 % prosenttia. Tuotannon kasvu voisi mahdollistaa hintojen laskun, mutta samaan aikaan kysynnän odotetaan kasvavan noin 20,6 %, jolloin muistien saatavuus jopa heikentyy nykyisestä. Analyytikkojen mukaan kyse on muistivalmistajien tietoisesta valinnasta hillitä tuotannon kasvua ja muistien saatavuutta, jotta hintataso saadaan pysymään nykyisellä, korkealla tasollaan.

Valoa tunnelin päässä heijastaa Samsungin ja SK Hynixin rakenteilla olevat muisteille pyhitetyt tuotantolaitokset, mutta niitä ei olla saamassa käyttöön ainakaan ennen vuotta 2019, joten ensi vuoden osalta ne eivät vaikuta hintatasoon ainakaan positiivisesti.

Lähde: TrendForce / DRAMeXchange

This site uses XenWord.
;