Grid+ V3 -tuuletinohjain rakentaa optimoidut tuuletinprofiilit mukana tulevan äänisensorin ja Cam-ohjelmiston mittaamien tietojen perusteella.

Kotelo- ja jäähdytinvalmistajana parhaiten tunnettu NZXT on julkaissut uuden tuuletinohjaimen. Grid+ V3 -jäähdytinohjain on suunniteltu tarjoamaan älykästä ohjausta, joka mukautuu ympäristöönsä.

Grid+ V3 -jäähdytinohjain tukee maksimissaan kuutta kanavaa, joita voidaan ohjata toisistaan riippumatta. Ohjain osaa tunnistaa myös, onko kuhunkin kanavaan kytketyt tuulettimet 3-pinnisiä jänniteohjattavia vai 4-pinnisiä PWM-tuulettimia ja ohjaa niitä sen mukaan. Kanaviin voidaan syöttää tehoa maksimissaan viiden watin edestä.

Optimoidakseen tietokoneen jäähdytyksen Grid+ V3 käyttää NZXT:n Cam-ohjelmiston tarjoamia rasitus- ja lämpötilatietoja sekä laitteeseen kuuluvaa äänisensoria löytääkseen koneoppimisen avulla parhaan balanssin melun ja jäähdytystehon välillä käytössä olevassa kokoonpanossa joko Silent- tai Performance -tilan esiasetettujen sääntöjen mukaisesti. Käyttäjä voi halutessaan korvata tekoälyn luomat tuuletinprofiilit myös itse luoduilla profiileilla tai asettaa tuulettimet toimimaan aina tietyllä nopeudella. Tuuletinohjain tukee myös lähes äänetöntä 0 dB -tilaa, joka pitää tuulettimet pois päältä kyllin matalilla lämpötiloilla.

NZXT Grid+ V3:n strategiset mitat ovat 125 x 78 x 15 millimetriä ja 147 grammaa. Sen voi asentaa koteloon käytännössä mihin tahansa magnetisoidun pohjan avulla, mutta laite tukee myös 3M Dual Lock -kiinnitystä. Äänisensorin mitat ovat 35 x 15 x 10 mm ja sen voi asentaa joko suoraan itse ohjaimen kylkeen tai 450 mm:n johdon avulla haluamaansa paikkaan kotelossa. Virtaa tuuletinohjaimelle syötetään 4-pinnisellä Molex-liittimellä ja kommunikointi ohjelmiston kanssa tapahtuu micro-USB-liitännän kautta.

Grid+ V3 -tuuletinohjaimen suositushinta on 49,90 euroa ja se saapuu virallisesti myyntiin kuluvan kuun lopulla.

Lähde: NZXT (1), (2)

This site uses XenWord.
;