EVGA:n mukaan heikkolaatuisista MOSFETtien juotoksista kärsii selvästi alle 1 % sen myymistä RTX 3090 -näytönohjaimista.

Uutisoimme aiemmin New World -pelin aiheuttamista näytönohjainten hajoamisista. Ongelmat koskivat ennen kaikkea EVGA:ta, mutta myös muiden valmistajien näytönohjaimia tiedetään hajonneen.

Nyt EVGA on kertonut saaneensa tutkintansa päätökseen ja löytänyt ongelmien todellisen syyllisen. Vika ei ollut esimerkiksi Igor’s Labin ehdottamassa tuuletinohjaimessa ja lämpötilasensoreissa, vaan heikkolaatuisissa juotoksissa. Vaikka ongelmat ilmenivät New Worldissa, olivat kortit todellisuudessa joka tapauksessa tikittäviä aikapommeja.

EVGA:n mukaan se sai tutkittavakseen kaksitoista GeForce RTX 3090 -näytönohjainta, jotka olivat hajonneet pelatessa New Worldin beetaversiota. Yhtiön mukaan kaikki heidän tutkimansa kortit olivat aikaisen pään tuotantoeristä ja röntgenkuvien perusteella näytönohjainten MOSFETtien juotokset on tehty hutiloiden. EVGA:n mukaan se arvioi ongelman koskevan alle yhtä prosenttia myydyistä RTX 3090 -näytönohjaimistaan.

EVGA:n edustajan mukaan tuuletinohjaimen epäilylle oli sinänsä perusteita, mutta ne eivät liittyneet todellisuudessa korttien hajoamiseen. Yhtiön mukaan oudosti käyttäytyvän tuuletinohjaimen selitys on näytönohjaimen datan lukemiseen käytettävän i2c-väylän kohinassa, jonka vuoksi kolmansien osapuolten sovellukset raportoivat epärealistia lukemia esimerkiksi tuuletinten nopeudesta.

EVGA:n mukaan sen oma Precision X1 -työkalu osaa suodattaa väylän kohinat ja näyttää oikeita lukuja jo valmiiksi, mutta yhtiö on julkaissut myös mikrokoodipäivityksen, jonka avulla myös päivitetyt versiot kolmansien osapuolten sovelluksista osaavat näyttää oikeat lukemat. Mikrokoodipäivityksen tarpeen voi tarkistaa asentamalla EVGA Precision X1 -sovelluksen, joka tarkistaa ja tarjoaa sen päivitysmahdollisuutta.

Lähde: PCWorld

This site uses XenWord.
;