Intel tulee laajentamaan nykyistä mallistoaan mm. kerroinlukituilla 65 watin TDP-arvolla varustetuilla prosessoreilla sekä vain 35 watin TDP-arvolla varustetuilla T-malleilla.

Intel on julkaissut tähän mennessä vasta kourallisen 9. sukupolven Core-prosessoreja. Tuoreimmat Core-sarjan edustajat perustuvat Coffee Lake Refresh -arkkitehtuuriin, jonka erot aiempiin Coffee Lakeihin jäävät kahden Meltdown-haavoittuvuuden paikkaamiseen, kasvaneeseen ydinten määrään sekä huippumallien juotettuun lämmönlevittäjään.

Intel julkaisi 9. sukupolven Core-prosessorit alun perin kolmen mallin voimin: Core i5-9600K, i7-9700K ja i9-9900K. Sittemmin prosessoriperhettä on kasvatettu muun muassa F-malleilla, joiden grafiikkaohjain on disabloitu, sekä uusilla i3- ja i5-malleilla.

FanlessTech on saanut käsiinsä Fujitsun dian, jossa listataan ilmeisesti kaikki tulevat Coffee Lake Refresh -prosessorit. Dian mukaan huippupään i7- ja i9-sarjat saavat nykyisten K(F)-mallien rinnalle tulevaisuudessa kerroinlukitut 65 watin TDP:llä varustetut i7-9700:n ja i9-9900:n, joista ensin mainitusta julkaistaan myös F-versio, sekä T-kirjaimella merkityt 35 watin TDP:llä varustetut i7-9700T- ja i9-9900T-prosessorit. T-versiot piireistä tulevat löytymään myös i3- ja i5-sarjoista.

Xeon-puolelle ollaan julkaisemassa puolestaan uudet E-2200-sarjan mallit. Core-sarjan tavoin Xeonit tulevat saataville 4-, 6- ja 8-ytimisinä versioina ja niistä tulee saataville sekä perusversiot ilman grafiikkaohjainta että G-versiot UHD Graphics P630 -grafiikkaohjaimella. Erikoisesti diassa ovat listattuina myös tuoreimmat Celeron-prosessorit, vaikka ne perustuvat aiempaan Coffee Lake-arkkitehtuuriin.

Lähde: FanlessTech

This site uses XenWord.
;