Cinebench R20 on tervetullut päivitys, sillä siinä missä sen pohjana toimiva Cinema 4D on saanut päivityksiä joka vuosi, julkaistiin Cinebenchin edellinen R15-versio jo vuonna 2013.

Cinebench on yksi suosituimmista testiohjelmista prosessoreiden testauksessa. Maxonin testiohjelma testaa prosessoreita sekä yhden ytimen että kaikkien säikeiden rasituksessa ja se perustuu todelliseen hyötyohjelmaan, Cinema 4D:hen synteettisten testialgoritmien sijasta.

Maxon on päivittänyt Cinema 4D -sovellustaan aktiivisesti, mutta Cinebenchin tuorein versio on R15 vuodelta 2013. Nyt myös Cinebench on päässyt ajan tasalle, kun yhtiö julkaisi siitä uuden R20-version.

Cinebench R20 eroaa R15:sta useallakin tasolla. Testiohjelmasta on tiputettu pois tuki näytönohjainten testaamiselle ja siinä käytetään selvästi aiempaa suurempaa ja monimutkaisempaa testiskenaariota. Yhtiön mukaan testiskenaarion renderöinnin pitäisi olla noin 8-kertaa niin raskasta, kuin R15:n testiskenaarion, jonka lisäksi se vaatii nelinkertaisen määrän muistia. Raskaampi testi kestää luonnollisesti pidempään nykyprosessoreilla, mikä helpottaa esimerkiksi lämpötilarajoitteisten laitteistojen testaamista pitkässä rasituksessa.

Cinema 4D:n tavoin Cinebench R20 on saanut tuen Intelin Embree-säteenseurantateknologialle ja sen luvataan hyödyntävän sekä AMD:n että Intelin prosessoreiden kehittyneimpiä ominaisuuksia. Uudistusten myötä edeltävän version kanssa identtisen testiskenaarion pitäisi pyöriä uudessa versiossa noin kaksinkertaisella nopeudella.

Minimivaatimukseksi Maxon ilmoittaa PC:llä Windows 7 SP1 -käyttöjärjestelmän tai uudemman, 4 Gt muistia sekä 64-bittisen Intelin tai AMD:n prosessorin. Mac-alustalla vaaditaan MacOS 10.11.6 tai uudempi, 64-bittinen Intelin prosessori ja 4 Gt muistia. Testiohjelma on virallisesti ladattavissa vain Microsoft Storesta ja App Storesta, mutta TechPowerUp on julkaissut sivuillaan ns. ”portable-version” testiohjelmasta PC:lle.

Lähde: Maxon

This site uses XenWord.
;