Googlen raportoidaan aloittaneen Android 7.0 Nougat -päivityksen syöttämisen Nexus 6 -älypuhelimille. Tilanne on siltä osin poikkeuksellinen, sillä versio on vanhempi, kuin puhelimelle jo julkaistu Android 7.1.1.

Erikoinen ratkaisu liittyy puhelimelle hiljattain tulleeseen maaliskuun tietoturvapäivitykseen, joka teki samalla toimimattomaksi puhelimen Android Pay -maksuominaisuuden SafetyNet-sovellusrajapinnan ongelmien vuoksi. Google vahvisti viime viikolla ongelman ja kertoi tutkivansa sitä. Mitä ilmeisimmin ongelmaan ei ole löydetty yksinkertaista ratkaisua, jonka johdosta käyttöjärjestelmä on päätetty poikkeuksellisesti palauttaa vanhempaan versioon.

Redditin keskustelufoorumeille kirjoittanut Googlen edustaja kertoi, että käyttäjien on asennettava Nexus 6 -puhelimiinsa tarjolle tullut Android 7.0 -versio, jotta tulevat OTA-päivitykset toimivat. Päivityksen jälkeen puhelin saattaa vaatia resetoinnin mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi. Käyttäjät, jotka haluavat päivittää puhelimensa tulevaisuudessa manuaalisesti, voivat pitäytyä jo asennetussa uudemmassa Android 7.1.1 -versiossa.

Android 7.1.1 on viimeinen käyttöjärjestelmän versiopäivitys, jonka lokakuussa 2014 julkaistun Nexus 6:n on määrä saada. Toistaiseksi on epäselvää, tulevatko vanhempaan 7.0-versioon OTA-päivitetyt puhelimet saamaan vielä uudestaan 7.1.1-päivityksen. Tässä vaiheessa lieneekin viisainta jättää uusi 7.0-versio asentamatta ja seurata hetki tilanteen kehittymistä, etenkin kun Android Pay -ominaisuutta ei voi hyödyntää Suomen markkinoilla.

Lähde: Reddit, Android Police

This site uses XenWord.
;