Uusien Nokia 5- ja 6-puhelimien toimitusten piti alkaa tänään, mutta Elisa ja DNA ovat ilmoittaneet ennakkotilaajille, että HMD Globalilla on laitteiden kanssa toimitusvaikeuksia.

Useat käyttäjät ovat kertoneet io-techin keskustelufoorumilla saaneensa Elisalta ja DNA:lta tänään tiedon, jossa on pahoiteltu Nokia 6 -mallin toimituksen viivästymistä. Molempien operaattoreiden mukaan valmistajalla on vaikeuksia toimittaa laitteita, jotta ne saataisiin ennakkotilaajien käsiin alkuperäisen aikataulun mukaan 20. kesäkuuta.

Elisa on lähettänyt Nokia 6 -puhelimen ennakkotilaajille viestin, jonka mukaan laitteet saapuvat varastolle arviolta vasta viikolla 28 eli 10. – 16. heinäkuuta:

Hei, olet tilannut ennakkoon Nokia 6 puhelimen. Laitevalmistajalta saamamme tiedon mukaan laitteiden toimitus viivästyy. Laitteet saapuvat varastollemme arviolta viikolla 28. Saat erillisen viestin, kun olemme lähettäneet laitteesi. Mikäli toimitus poikkeaa ilmoitetusta viikosta 28, laitamme sinulle uuden viestin. Pahoittelemme viivästystä! T. Elisa

Elisan verkkokaupassa mustan ja hopeanvärisen mallin toimitusten alkamisajankohdaksi on vielä tällä hetkellä ilmoitettu 30.6. mutta kuparin ja sinisen värisille malleille vasta viikot 30-31 eli 24. heinäkuuta – 6. elokuuta.

Nokia 5 -mallin toimitusten Elisa ilmoittaa alkavan viikon kuluttua 27. kesäkuuta ja kuparivärin heinäkuun lopulla. Samoin kuparinvärisen Nokia 3:n toimituksen aloitus on siirtynyt heinäkuun lopulle viikoille 29-30. Elisan uusien Android-Nokioiden alkuperäiset toimitusaikataulut löytyvät Elisa Palstalta.

Myös DNA:n asiakaspalvelusta on tänään kerrottu, että valmistajalla on vaikeuksia toimittaa laitteita:

”Soitin DNA:lle tuossa hetki sitten (kun itselläkin oli alunperin kupari tilauksessa jonka viime viikolla vaihdoin siniseksi, kun sinistä piti kuulema saada tällä viikolla) ja sieltä sanottiin että Nokialla on vaikeuksia toimittaa mitään laitteita, eli kaikkien toimitukset viivästyy…” -Nimim. Draev-

DNA:n verkkokaupassa Nokia 6:n mustan ja hopean mallin toimitusajankohdaksi ilmoitetaan edelleen 20.6. mutta kuparin ja sinisen väristen mallien toimitusten ilmoitetaan alkavan vasta heinäkuun lopulla. Myös Nokia 5 -puhelimen toimitusten kerrotaan edelleen alkavan 20.6. paitsi kuparinvärisen mallin heinäkuun lopulla.

Ainoastaan DNA ja Elisa myyvät Suomessa aluksi Nokia 6 -mallia yksinoikeudella. Edullisempia Nokia 5- ja 3-malleja löytyy myös muilta jälleenmyyjiltä.

Oletko ennakkotilannut Nokia 5- tai 6-puhelimen? Osallistu keskusteluun TechBBS-foorumissa Nokian Android-puhelimia käsittelevässä viestiketjussa.

Päivitys: Nyt myös DNA on vahvistanut Nokia 6:n uudeksi myynninaloitus- ja toimituspäiväksi 30. kesäkuuta.

This site uses XenWord.
;