Intelin Core X -sarjan prosessorit saapuivat virallisesti myyntiin tänään ja samalla nettiin paukahti liuta arvosteluita. Arvostelijat ovat ainakin yhdestä asiasta yhtä mieltä: Intelillä oli kiire ja se näkyy tuloksissa vaikka Core i9-7900X onkin nopein prosessori markkinoilla.

Intelin Core X -sarjan prosessorit saapuivat myyntiin tänään. Ensimmäiset arvostelut prosessorista julkaistiin jo viime viikon lopulla, kun kaksi sivustoa ilman Intelin kanssa solmittavaa NDA-sopimusta olivat saaneet Core i9-7900X -prosessorin haltuunsa ennakkoon. Salassapitosopimuksen rauettua tänään neljältä myös muut sen allekirjoittaneet sivustot pääsivät julkaisemaan omat arvostelunsa.

Core i9-7900X:n suorituskyky ennakkoon julkaistuissa arvosteluissa oli monin paikoin odotetulla tasolla, mutta toisaalta monissa tapauksissa suorituskyky jäi selvästi vajaaksi, jopa viime sukupolven Core i7-6950X:tä heikommaksi. Viikonlopun aikana selvisi, että emolevyjen BIOS-versiot ovat vielä pahasti keskeneräisiä ja ainakin yhdelle emolevylle on julkaistu suorituskykyä merkittävästi parantava BIOS.

Selaamalla arvosteluita läpi käy selväksi, että viikonloppuna julkaistut päivitetyt BIOS-versiot parantavat tilannetta, mutta pelipuoli on edelleen etenkin Skylake-X-arkkitehtuurin Akilleen kantapää. Tulevat BIOS-päivitykset tulevat epäilemättä parantamaan tilannetta, mutta kiirehditty julkaisu paistaa Core X -sarjasta läpi päivänselvästi. Kiire ja Intelin päätös leikata PR-toiminnot Euroopassa nolliin näkyy myös siinä, että esimerkiksi pohjoismaihin ei ole saatu ainuttakaan testiprosessoria edes emolevyvalmistajilta, saati sitten Inteliltä.

Kokosimme tähän linkkejä useisiin eri arvosteluihin, joista lukijat voivat vetää omat johtopäätöksensä.

This site uses XenWord.
;