Evan "evleaks" Blass on vuotanut ensimmäisen kuvan tulevasta Nokia 8 -älypuhelimesta.

Blass on julkaissut Twitterissä ja Venturebeat-sivustolla lehdistökuvan, jossa esiintyy suomalaisen HMD Globalin vielä julkaisematon sininen Nokia 8 -älypuhelin etu- ja takapuolelta. Kuva paljastaa, että takapuolella käytössä on Zeissin optiikalla varustettu kaksoiskamera. Puhelin on pitänyt mahdollisesti esitellä jo 20. kesäkuuta, sillä näytön päivämäärä viittaa kyseiseen ajankohtaan.

Muotokieleltään Nokia 8 muistuttaa Nokia 5:ttä, mutta testiohjelmista vuotaneiden ennakkotietojen mukaan näyttö olisi 5,3-tuumainen ja sisuksista löytyisi Qualcommin suorituskykyisin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 tai 6 gigatavua käyttömuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa.

Nokia 8 on tunnettu aiemmin TA-1004-mallinimellä, mutta HMD Global ilmoitti FCC:lle eli Yhdysvaltain telehallintovirastolle 12. kesäkuuta, että se tulee markkinoimaan laitetta TA-1012-mallinumerolla. Vuotaneisiin testituloksiin nojaten TA-1004 on varustettu neljän gigatavun käyttömuistilla, mutta TA-1012-mallissa on kuusi gigatavua käyttömuistia. Kyseessä saattaa olla kaksi eri markkina-alueille suunnattua Nokia 8 -varianttia.

Saksalaisen Winfuture.de-sivuston mukaan HMD Global julkaisisi Nokia 8 -puhelimen 31. heinäkuuta ja sen hinta olisi noin 550-600 euroa.

Lähde: Venturebeat

This site uses XenWord.
;