HTC esitteli adapterin, jonka avulla Vive-virtuaalilaseista saadaan langattomat. Lisäksi yritys lanseerasi uudet Vive Pro -lasit, joissa mm. korkeampi resoluutio.

HTC on lanseerannut CES 2018 -messujen yhteydessä uudet Vive Pro -virtuaalilasit, jotka tuovat mukanaan kaksois-OLED-näytöt yhdistetyllä 2880×1600-resoluutiolla (1400×1600 per silmä, 615 PPI). Kyseessä on 78 % suurempi resoluutio kuin nykyisissä Vive-laseissa.

Pron pääpantaan on yhdistetty myös kuulokkeet sisäänrakennetulla vahvistimella, kaksoismikrofoni aktiivisella taustamelun suodatuksella sekä kaksi eteenpäin osoittavaa kameraa kannustamaan kehittäjien luovuutta.

HTC Vive Pron hinnasta tai saatavuudesta ei vielä kerrottu, mutta alkuperäinen Vive-setti laseilla maksaa Suomessa alkaen 769 euroa ja laseihin erikseen ostettavat kuulokkeet 149 euroa, joten Pron hinnan voi olettaa nousevan yli 1000 euroon.

Uusien Vive Pro -lasien ohella HTC esitteli langattoman Vive Wireless -adapterin, jonka avulla alkuperäiset Vive- ja uudet Vive Pro -lasit pystytään muuntamaan langattomaksi. Adapteri käyttää Intelin 60 GHz:n taajuusalueella toimivaa WiGig-tekniikkaa ja se tulee saataville tämän vuoden kolmannella neljänneksellä (Q3/2018) eli heinä-syyskuussa.

Vive Pro -lasit ovat kokeiltavana CES 2018 -messuilla ja ensimmäisten käyttökokemusten mukaan näyttöjen suurempi resoluutio on merkittävä visuaalinen parannus virtuaalimaailmaan. Tech Radarin mukaan langallisena uusi Vive Pro pyöritti kuvaa korkeammasta resoluutiostaan huolimatta sulavasti, mutta langattomasti havattavissa oli jonkinasteista hidastelua.

Lähde: HTC

This site uses XenWord.
;