Huawei esitteli älykellon ja sporttirannekkeen GPS-paikannuksella ja sykemittauksella.

Huawei esitteli tänään Lontoossa Mate 20 -älypuhelinten ohella kaksi ranteeseen puettavaa älylaitetta. Molempia yhdistää AMOLED-näyttö, sykemittaus ja GPS-paikannus. Älykellon tiedot olivat vuotaneet julki jo ennakkoon.

Huawei Watch GT -älykellon erikoisuus on sen pitkähkö akunkesto, sillä valmistaja lupaan toiminta-ajaksi 30 päivää ilman sykemittausta ja paikannustoimintoja, kaksi viikkoa 90 minuutin viikottaisella kuntoilulla tai 22 tuntia sykemittauksen ja GPS:n ollessa jatkuvasti päällä. Tähän on päästy ensisijaisesti Huawein oman käyttöjärjestelmän sekä kevyen Cortex-M4-piirin avulla.

Kello tulee saataville classic- ja sport-versioina, joiden erona on lähinnä kuoren väritys ja rannekkeen materiaali. Kellon kuoret ovat ruostumatonta terästä ja näytön kehys keraamia. Rakenne kestää uimista ja on suojattu vedeltä viiden metrin syvyyteen asti. Kellon pyöreä AMOLED-näyttö on läpimitaltaan 1,39 tuumaa ja tarkkuudeltaan 454 pikseliä halkaisijalla.

Watch GT:n ominaisuuksiin lukeutuu sykemittaus, GPS-paikannus, korkeusmittari, kuntoilutoiminnot, unenseuranta, puhelimen ilmoitukset, Bluetooth 4.2, NFC, 128 Mt ROM-muistia sekä 16 Mt RAM-muistia. Sykemittauksessa käytetään suomalaisen Firstbeatin seuranta-algoritmia.

Älykellon ohella Huawei esitteli Band 3 Pro -sporttirannekkeen. Silikonirannekkeella ja metallikuorilla varustettu laite on 5ATM-suojattu vedeltä ja sen etupuolella on suorakaiteen muotoinen 0,95 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö. Rannekkeen keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluvat GPS-paikannus, unenseuranta, sykemittaus, Applo 3 -suoritin ja 100 mh akku.

Huawei Watch tulee Suomessa myyntiin marraskuussa 249 euron suositushintaan. Band 3 Pron hinta Suomessa on vielä julkaisematta, mutta muualla Euroopassa suositushinta on 99 euroa.

Lähde: Huawei (1)(2)

This site uses XenWord.
;