Huawei on ilmoittanut turvallisuuspäivitysten jatkon lisäksi Google Playn pysyvän sitä alun perin tukeneissa puhelimissa myös jatkossa.

Uutisoimme eilen Yhdysvaltojen laajentaneen Huaweita koskevia pakotteita myös kiinalaisyhtiöön kytköksissä oleviin yrityksiin, minkä lisäksi Huawein jatkoaika Googlen yhteistyön kanssa saapui päätökseensä viime viikon lopulla. Washington Post epäili jatkoaikojen päättymisen seurauksena Huawein kyvykkyyttä tarjota enää minkäänlaisia päivityksiä puhelimilleen. Jatkoajan päätös tulkittiin niin, ettei Google voisi tehdä enää minkäänlaista yhteistyötä Huawein kanssa – edes vanhempien puhelinmallien osalta.

Tänään Huawei on kuitenkin julkaissut virallisen lausunnon Android-puhelintensa tilanteesta. Huawei lupaa jatkaa tietoturva-, järjestelmä- ja ohjelmistopäivitysten sekä asiakaspalvelun tarjoamista kaikkiin maailmalla käytössä oleviin ja myytäviin Huawei-älypuhelimiin tai -taulutietokoneisiin. Huawei on vastannut myös Twitterissä puhelimensa tuen puolesta pelänneelle käyttäjälle, ettei odotettavissa ole minkäänlaista vaikutusta olemassa oleviin laitteisiin. Tässäkin yhteydessä Huawei lupaa jatkavansa turvallisuus- ja sovelluspäivitysten toimittamista puhelimelle. Todennäköisesti Huawei jatkaa järjestelmä- ja tietoturvapäivitysten tarjoamista avoimen lähdekoodin AOSP-versioiden kautta.

Lausuntonsa yhteydessä Huawei julkaisi myös vastauksia todennäköisesti eniten ihmisten mieltä painaneisiin kysymyksiin, joista kenties suurimpana on Google Playn kohtalo sitä aiemmin tukeneissa laitteissa. Alun perin Google Playn kanssa toimitetut laitteet tulevat jatkossakin sisältämään sovelluskaupan ja Google Mobile Services -palvelut. Lisäksi Googlen sovellukset tulevat jatkossakin saamaan päivityksiä osalleen. Huawei siis pysyy jo viime kesänä julkaisemassaan kannassa, jonka mukaan vanhempien laitteiden tukeen rajoitteilla ei ole minkäänlaista vaikutusta.

Lähde: Sähköpostilehdistötiedote, Washington Post, Android Authority

This site uses XenWord.
;