Mukana ennätysjahdissa Aalto-yliopistolla oli myös TechBBS-foorumeilta tuttu Joel 'Jokot' Knippare

Kotimainen huippuylikellottaja Juhani Luumi on lähtenyt jälleen uuteen ennätysjahtiin. Tällä kertaa mukana oli myös TechBBS-keskustelufoorumilla vaikuttava Joel ’Jokot’ Knippare.

Luumin ja Jokotin ylikellotussessiot eivät menneet hukkaan, vaan tuloksena oli kovia lukemia useammassakin testissä. Uusi maailmanennätys saatiin Suomeen Time Spy Extremessä, jossa 24 539 pisteen tulos peittoaa selvästi kakkosena majailevan ruotsalaisylikellottaja Raufin 24 038 pisteen entisen ennätystuloksen. Todellisuudessa meininki oli vieläkin vauhdikkaampaa, sillä taskuun jäi vielä 24 851 pisteen tulos nokittajien varalle.

Uusi maailmanennätys saavutettiin Intelin 5404 MHz:iin ylikellotetulla Xeon W-3175X -prosessorilla ja kahdella EVGA:n GeForce RTX 3090 -näytönohjaimella. Näytönohjainten grafiikkapiirit toimivat 2520 MHz:n ja GDDR6X-muistit 22,9 Gbps:n nopeudella. EVGA:n SR-3 Dark -emolevylle oli asennettu hieman erikoisesti 80 Gt muistia viidellä kammalla, vaikka prosessorin muistiohjain on 6-kanavainen. Luumin mukaan ratkaisu oli välttämätön SLI-testeissä toisen kortin taustalevyn tullessa yhden muistikanavan tielle, mutta viiden ja kuuden kanavan välillä ei ole hänen mukaansa huomattavaa eroa suorituskyvyssä.

Uuden maailmanennätyksen lisäksi maininnan arvoisia tuloksia saatiin myös Port Royalissa, jossa irtosi kakkossija 36 068 pisteen tuloksella. Port Royalin kärjestä löytyy korealainen biso biso pistesaldonaan 36 335. Perusmuotoisessa Time Spyssä vauhti riitti kolmanteen sijaan 38 754 pisteellä, kun kärjessä on Port Royalista tuttu biso biso 40 296 pisteellä.

Luumin ja Jokotin ennätysjahti toteutettiin Aalto-yliopiston sponsoroimalla nestemäisellä typellä yliopiston tiloissa Otaniemessä.

3DMark Time Spy Extreme Hall of Fame

This site uses XenWord.
;