Tietokoneen osista ja niiden toiminnasta tietoa antavat sovellukset ovat osoittautuneet kerta toisensa jälkeen hyviksi lähteiksi vielä julkaisemattoman raudan osalta. Tällä kertaa tietolähteenä on HWiNFO, jonka viimeisin päivitys paljasti muun muassa uuden Intelin arkkitehtuurin.

HWiNFOn uusin versio kertoo muun muassa parantavansa ohjelmasta jo ennakkoon löytynyttä alustavaa tukea Intelin Ice Lake -arkkitehtuurille. Lisäksi muutoslistauksesta löytyy alustava tuki entuudestaan huomaamatta jääneelle Whiskey Lake -alustalle, sekä AMD:n 400-sarjan piirisarjoille ja Pinnacle Ridge -prosessoreille.

Tom’s Hardware on lisäksi huomannut, että Intel on päivittänyt Ice Lakelle pyhitetyn sivun tuotekatalogissaan. Aiemmin Ice Laken on oletettu olevan esimerkiksi työpöytäversio Cannonlakesta, mutta Intelin päivitetyt verkkosivut paljastavat, että markkinoille aiotaan tuoda ensimmäisinä mobiilikäyttöön suunnatut U- ja Y-sarjojen prosessorit. Intelin koodinimilistauksesta löytyy kuitenkin myös tulevat H- ja S-sarjojen Ice Laket, eli pelkästä mobiiliprosessorista ei ole kyse. Saman koodinimilistauksen Whiskey Lake on  toistaiseksi tarkemmin määrittelemätön ”Client Notebook Platform”, samaan tapaan kuten esimerkiksi tuleva Tiger Lake.

AMD:n 400-sarjan piirisarja on ehtinyt ilmestyä jo PCI SIG:n listauksiinkin ja piirisarjoista tiedetään tällä hetkellä vain, että ne kuuluvat 300-sarjan tavoin Promontory-perheeseen ja että piirisarjan PCI Express 2.0 -väylät on päivitetty 3.0-väyliksi. Pinnacle Ridge on puolestaan koodinimi AMD:n tuleville toisen sukupolven Ryzen-prosessoreille. Prosessorit perustuvat edelleen ensimmäisen sukupolven Zen-arkkitehtuuriin, mutta uutta on ainakin 12LP:ksi päivittynyt valmistusprosessi.

Lähteet: Tom’s Hardware, HWiNFO, Intel (1), (2)