Samsung Galaxy Foldin tavoin myös Motorolan Razr on rakenteeltaan erittäin monimutkainen.

Laadukkaista purkuartikkeleistaan tunnettu iFixit-sivusto on iskenyt tällä kertaa työkalunsa hiljattain Yhdysvalloissa myyntiin tulleeseen Motorolan Razr-älypuhelimeen. Taittuvanäyttöiset puhelimet tekevät vasta tuloaan markkinoille, joten on mielenkiintoista nähdä minkälaisiin teknisiin toteutuksiin valmistajat ovat päätyneet ja löytyykö sisuskaluista perusteita laitteiden korkeille hinnoille.

Razrin ulkokuoret ovat monien muiden nykypuhelimien tapaan kiinni liimalla. Puhelimen sisällä on kaksi suunnilleen saman kokoista akkua, joista ohuempi ja helpommin irrotettavissa oleva sijaitsee alapuoliskossa. Akkujen kapasiteetit ovat 4,7 ja 4,8 Wh. Pääpiirilevy sijaitsee puhelimen alapuoliskossa ja se on vahvasti suojattu.

Taittuva P-OLED-näyttöpaneeli liukuu ulos rungon läpi, kunhan puhelinta on purettu tarpeeksi. Motorolan hinta uudelle näytölle on yllättävän kohtuullinen 299 dollaria. Erittäin monimutkainen saranarakenne koostuu mm. hammasrattaista, jousista ja tukilevyistä, jotka suojaavat näyttöä taustapuolelta sen ollessa avattuna ja taittuvat pois tieltä sen ollessa suljettuna.

Yhteenvedossa Razrin todetaan olevan monimutkaisin iFixitissä purettu puhelinpohjainen härveli, jonka tekninen toteutus on sinällään vakuuttava, mutta samalla myös todella haastava korjattava. Korjattavuusarvosanaksi laite saa 1/10 pistettä. iFixit kuitenkin lisää, että uutta tekniikkaa sisältävälle ensimmäisen sukupolven laitteelle heikko korjattavuus on vielä ymmärrettävää.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;