Intel on lisännyt kotisivuilleen kaikessa hiljaisuudessa uuden Z390-piirisarjan tiedot ja ominaisuudet.

Kyseessä on uusi lippulaivapiirisarja nykyisille Coffee Lake -koodinimellisille 8. sukupolven Core-prosessoreille. Piirisarja tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia verrattuna lokakuussa julkaistuun Z370-piirisarjaan, kuten ohjelmoitavan neliytimisen Audio DSP -piirin ja SoundWiren digitaalisen ääniväylän, natiivin tuen USB 3.1 Gen 2:lle ja integroidun Intelin Wi-Fi/Bluetooth-ohjaimen (802.11ac & BT 5). Korkein virallisesti tuettu muistinopeus on edelleen DDR4-2667 sillä muistiohjain on integroitu prosessoriin.

Z390 on hieman hämmentävä lanseeraus, koska Z370 ja siihen perustuvat emolevyt julkaistiin vain reilu 7 kuukautta sitten. Z390 ei kuitenkaan todennäköisesti ollut tuolloin vielä valmis julkaistavaksi, joten yhtiö kikkaili Skylake- ja Kaby Lake -prosessoreiden kanssa toimivasta Z270-piirisarjasta ominaisuuksiltaan käytännössä lähes identtisen Z370:n Coffee Lake -prosessoreiden kaveriksi. Juuri tästä syystä Coffee Lake -prosessorit on saatu BIOS-modifikaatioilla toimimaan vanhempien Z170- ja Z270-emolevyjen kanssa.

Kaiken taustalla on Intelin päätös aikaistaa 6-ytimisten Coffee Lake -prosessoreiden julkaisua alkuperäisestä aikataulustaan ainakin puolella vuodella kilpaillakseen paremmin AMD:n Ryzen-prosessoreiden kanssa. Z390:n esittelysivulla ei mainita toistaiseksi sanallakaan tuesta tai valmiudesta LGA 1151 -kantaisille 8-ytimisille Core-työpöytäprosessoreille, joita yhtiöltä odotetaan markkinoille vielä myöhemmin tänä vuonna.

Valmistajien odotetaan esittelevän Z390-emolevyt kesäkuun alussa Taiwanissa järjestettävillä Computex-messuilla ja myyntiin ne saapuvat heinäkuussa.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;