Corsair on julkaissut uuden, etenkin streamaajille suunnatun jättimäisen Obsidian 1000D -kotelon. Obsidian 1000D:n kyljistä ja etupaneelista löytyy nykymallin mukaisesti karkaistut lasit, mutta etupaneelissa lasi on tuotu selvästi erilleen kotelon rungosta, mikä mahdollistaa paremman ilmansyötön etupuolen tuulettimille. Lisäksi kotelon katosta löytyy noin kolmanneksen kotelon leveydestä kattava karkaistu lasipaneeli, joka on niin ikään kohollaan katon rankenteesta ilmankierron parantamiseksi.
Etupuolen hyvälle ilmanotolle onkin tarvetta, sillä kotelo on mitoitettu mahdollistamaan jopa neljän 480 millimetrin jäähdyttimen asennus, joista kaksi sijaitsee kotelon etulaidassa. Oletuskonfiguraatiossa koteloon on mahdollisuus sovittaa kaksi 480 mm:n ja yksi 420 mm:n jäähdytintä ja esimerkiksi neljän 480 mm:n jäähdyttimen mahduttaminen vaatii erillisten kelkkojen ostoa. Jäähdytinten asennusta helpottamaan koteloon on lisätty ulos vedettävät jäähdytinkelkat.
Kotelon selkein erikoisuus on streamaajia silmällä pitäen tehty mahdollisuus asentaa koteloon täyskokoisen E-ATX-emolevyn lisäksi mini-ITX-emolevy. ITX-emolevyn paikka on sijoitettu kotelossa vaakatasoon ATX-virtalähdepaikan yläpuolelle siten, että se käytännössä estää osan pääemolevyn PCI Express -paikkojen käytöstä ilman jatkokaapeleita. ITX-emolevyn virransyöttöä varten kotelosta löytyy päävirtalähteen vierestä toinen paikka pienelle SFX-virtalähteelle. ITX-kokoonpanon on tarkoitettu ilmeisesti pidettäväksi käytännössä aina päällä, sillä sen virtapainike löytyy hankalasti kotelon takaa.
Nykytrendien mukaisesti kotelo on RGB-valaistu liki kauttaaltaan ja kyseessä lienee ensimmäinen tai ainakin yksi ensimmäisistä koteloista, jossa jopa virtapainike ja etupaneelin USB-liittimet ovat RGB-valaistuja. Valaistusta hallitaan Corsairin iCue-ohjelmistolla.
Corsair Obsidian 1000D:n tekniset ominaisuudet:
- Ulkomitat: 697 x 307 x 693 mm (K x L x S)
- Paino: 29,5 Kg
- Materiaalit: Teräs, alumiini, karkaistu lasi
- Jäähdytintuki: 120, 140, 240, 280, 3650, 420, 480 mm, maks. 4 x 480 mm
- Levypaikat: 6 x 2,5″, 5 x 3,5″
- Näytönohjaimen maksimipituus: 400 mm
- Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 180 mm
- Virtalähteen maksimipituus: 225 mm
Lähde: Corsair
Mitenhän tossa käytännössä on tarkoitus puskea 4×480 sisälle. Onko katossa erilliset kehikot ton vakiokehikon lisäksi? Siihen nimittäin näyttää menevän vain yksi 420mm.
katso liitettä 101104
Onkohan tämä nyt vähän ratkaisu etsimässä ongelmaa…
AMD:ltä kun saa hyvin niitä ytimiä joilla streamata.
Kahden tietokoneen setup on ainoa millä todella saa ongelmatonta, huippulaatuista streamia ulos. Kyllä tuolle varmasti markkinansa löytyy, joskin pienet :beye:
Komea ilmestys sinänsä, mutta hinta saattaa olla melko järkyttävä :dead:
Tästä keskusteltiin tuossa toimituksenkin kesken muutama sana, käytännössä olet täysin oikeassa, mutta huipputasolla väittävät että laatu & pelikokemus parempi jos striimaaminen hoidetaan erillisellä vehkeellä (tosin suurin osa näistäkin lausunnoista taisi tulla jo ennen Threadripperiä)
Hinta noin 500 USD
Voishan sitä toista konetta käyttää muuhunkin kuin striimaamiseen. Itselläkin on tällä hetkellä työ ja pelikoneet vain eri käyttöjärjestelminä samassa koneessa. Tuo olisi ihan elegantti ratkaisu kun olisivat samassa kopassa, mutta kuitenkin eri koneitaan.
Tämä nyt on vähän sellainen kotelo, että saako sisään enää niin paljon lämmöntuottoa, että esim. tuollainen 4×480 on tarpeellinen? varmaan riittää yksi / lämmönlähde, eli tuohon saa kuitenkin helposti 3x SLIn tai crossfiren ja silti kaikille korteille ja prossulle olisi oma radiaattori. :tdown:
Vain 5×3.5″ levyille paikat, fail. Yhdistetyn pelikoneen / serverin koteloksi tuo olisi mitä mainioin, mutta 5 levyä ei riitä alkuunkaan.
Ja silti menisin caselabsin kotelolla… jo viikon päästä ihan pölyssä kun ei ole suodattimia. Siitä vaan!
Mietin ihan samaa, mutta voi olla että joillakin ei ole elukoita ja siivouspäivätkin useammin 😀
On kyllä hieman pettymys kun ei löydu yhtään 5.25″ paikkoja luulis saavan jo 500€ sellaiset.
Hyvä että on saatu 3.1 usb liittimet mukaan.
SItten herää kysymys onko tuo tupla emolevy ominaisuus hyödyllinen kun kuitenkin mini itx konetta haluaa kuitenkin pitää pienenä ja sisustukseen sopivana esim olohuonessa. muiden laitteiden kanssa.
Myöskin noilla tuuletinmäärällä pölynsuodattimet on pakollinen varuste ellei halua imuroida koteloa joka toinen viikko.
Kuten Tunkki sanoi caselabin kotelolla saa paljon paremman vaihtoehdon vaikka onkin kalliimpi mutta selviä puutteita ei löydy sekä voi tilata käännetyn kotelon mikä on tällä hetkellä todella harvassa..
Kuitenkin verrattuna vanhan 900D koteloon mitä itsekin omistan laatu näyttää paljon paremmalta kun 900D on kyllä laadultaan heikko esitys.
Eikö tuohon saa edes pyöriä vakiona alle? Onnea vaan nosteluun. Oman Primon kanssa jo selkä mennyt pari kertaa…eikä siinä ole kuin pari jäähdytintä. 🙂 Piti tehdä sille DIY-alusta.
Perus nörteillekin vähän lihaskuntoreeniä tämän myötä :tup:
Saiskohan etanalta tälle hyväksynnän jos vetoaisin siihen että se ei tarvii enää "omaa" konetta kun sillä olis omat palikat mun kotelon sisällä. Vähemmän atk-sekasotkua = naisystävällisempi olohuone :joy:
No nyt on kunnon discovalot. ;D
Taktikoit asian siten, että yrität tuoda kuukauden ajan esille ongelmaa ja siinä vaiheessa kun hallitus alkaa valittamaan samasta ongelmasta tuot esille tälläisen hyvän ja halvan ratkaisun. Tosin kannattaa pakata kaikki tarpeellinen maanpakoa varten ennen sitä. :vihellys:
Eihän tuossa muuta kuin että pitäisi olla valkoinen.
Selvensi. Paska temppu tosin myydä nuo erikseen. Kattoon näyttäisi tosin mahtuvan vain hyvin ohuet 480mm, jos käyttää edessäkin 480mm radeja.
Vaikka itsekin striimaan, niin en tajua mihin siinä toista konetta tarvitsee?
Siinä vaiheessa kun aletaan striimata, vaikkapa BF1 60fps Full HDna ja ajellaan peliä ultrilla niin saattaa siinä 5ghz 7700Kllakin tulla hiki.:rolleyes:
Kuinka tää sitten kierrätetään toisen koneen kautta? Kakkoskoneeseen videokaappari, ja sillä OBS:lla striimiä ulos?
Meinaan, olen aina ihmetellyt että mitä ihmettä tämä kakkoskoneella kierrätys tarkoittaa. o_O
Käytännössä juuri näin, tosin voi olla että datan siirrolle on muitakin tapoja kuin vain tuo suoran kuvasignaalin siirto
Itx emo tarttee oman virtalähteen. Eikö se olisi ollut fiksumpaa, että Pää ja itx emot käyttää samaa virtalähdettä?
Eipä taida olla markkinoilla sellaista virranlähdettä, jossa olisi emolevyjen vaatimat liitännät (24+4pin ja 4+4 pin) kahteen kertaan
Phanteksilta saa splitterin siihen. Geneeriset jatkot toimii siitä.
Kotelon leveys olisi mahdollistanut 4x200mm tuulettimet ja 400mm radit, mutta silti pakotetaan surkeita 120mm potkureita herran vuonna 2018? Ei näin.
Hyviä kakssatasia on radeihin tarjolla aika heikosti. Samoin hyviä 200mm radeja. Kyllä tuo on paljon parempi.
Ei niitä ikinä tulekaan jos koteloihin ei tule paikkoja.
Toisaalta sellaisen isomman radin hankkija voi hankkia moran tms mikä tuo kokonaan uusia vaihtoehtoja.
Ulkoiset radit on asia sikseen ja eikös MO-RA käytä edelleen 120mm tuulareita?
Löytyy ainakin 180 koossa ja taisi olla tuuletinkehikoita aina 200mm asti?
@Hessu @Infinity
MO-RAsta on 3x3x120- ja 3x3x140-variantit. Ekaan menee 9×120 tai 4×180. Jälkimmäiseen 9×120/140 tai 4×180/200.
Thermaltakella on useita koppia jotka nielee 180/200mm tuulettimille tarkoitettuja radeja.
Miksi konetta täytyy nostella? 😆 Muita koneita tulee kyllä nosteltua, mutta pääkonetta ei ole tarvis nostella.
Kun tuollaisen painavan lasikuution ostaa niin saa toivoa että tulee ehjänä perille.
7:20
Ton korkeus on 697mm. Toimistolta kun mittailin neljä pöytää, niin yhden alle toi olisi mahtunut. Siinäkin jäisi tosi pieni väli kotelon ja pöydän kannen väliin.
Ei sitä pöydän alle laiteta.
500$ ja vieläkin terästä?
http://www.phanteks.com/Enthoo-MiniXL.html
MiniXL kyllä olisi ainakin oma valinta vastaavaan käyttöön.. Hinta alle puolet, ulkomitat vähän maltillisemmat, kahden setupin mahdollisuus ja vesijäähdytyksellekkin löytyy tilaa ja valmiuksia ihan riittämiin. Lisäksi luulisi olevan vähän hiljaisempi ja pölyvapaampi ratkaisu kun on vähän umpinaisempi rakenne.. Toki syö vain mATX emon ”pääkokoonpanoa” varten, mutta en nyt äkkiä keksisi aivan pakottavaa tarvetta ATX-emolle pelailua/striimailua ajatellen..
Tokikaan, karkaistua lasia tai rgb virtanappia tuosta ei löydy….