Corsairin uuteen Obsidian 1000D -jättikoteloon sopii E-ATX-emolevyn rinnalle myös ITX-kokoluokan emolevy, mikä helpottaa etenkin streamaajien arkea.

Corsair on julkaissut uuden, etenkin streamaajille suunnatun jättimäisen Obsidian 1000D -kotelon. Obsidian 1000D:n kyljistä ja etupaneelista löytyy nykymallin mukaisesti karkaistut lasit, mutta etupaneelissa lasi on tuotu selvästi erilleen kotelon rungosta, mikä mahdollistaa paremman ilmansyötön etupuolen tuulettimille. Lisäksi kotelon katosta löytyy noin kolmanneksen kotelon leveydestä kattava karkaistu lasipaneeli, joka on niin ikään kohollaan katon rankenteesta ilmankierron parantamiseksi.

Etupuolen hyvälle ilmanotolle onkin tarvetta, sillä kotelo on mitoitettu mahdollistamaan jopa neljän 480 millimetrin jäähdyttimen asennus, joista kaksi sijaitsee kotelon etulaidassa. Oletuskonfiguraatiossa koteloon on mahdollisuus sovittaa kaksi 480 mm:n ja yksi 420 mm:n jäähdytintä ja esimerkiksi neljän 480 mm:n jäähdyttimen mahduttaminen vaatii erillisten kelkkojen ostoa. Jäähdytinten asennusta helpottamaan koteloon on lisätty ulos vedettävät jäähdytinkelkat.

Kotelon selkein erikoisuus on streamaajia silmällä pitäen tehty mahdollisuus asentaa koteloon täyskokoisen E-ATX-emolevyn lisäksi mini-ITX-emolevy. ITX-emolevyn paikka on sijoitettu kotelossa vaakatasoon ATX-virtalähdepaikan yläpuolelle siten, että se käytännössä estää osan pääemolevyn PCI Express -paikkojen käytöstä ilman jatkokaapeleita. ITX-emolevyn virransyöttöä varten kotelosta löytyy päävirtalähteen vierestä toinen paikka pienelle SFX-virtalähteelle. ITX-kokoonpanon on tarkoitettu ilmeisesti pidettäväksi käytännössä aina päällä, sillä sen virtapainike löytyy hankalasti kotelon takaa.

Nykytrendien mukaisesti kotelo on RGB-valaistu liki kauttaaltaan ja kyseessä lienee ensimmäinen tai ainakin yksi ensimmäisistä koteloista, jossa jopa virtapainike ja etupaneelin USB-liittimet ovat RGB-valaistuja. Valaistusta hallitaan Corsairin iCue-ohjelmistolla.

Corsair Obsidian 1000D:n tekniset ominaisuudet:

  • Ulkomitat: 697 x 307 x 693 mm (K x L x S)
  • Paino: 29,5 Kg
  • Materiaalit: Teräs, alumiini, karkaistu lasi
  • Jäähdytintuki: 120, 140, 240, 280, 3650, 420, 480 mm, maks. 4 x 480 mm
  • Levypaikat: 6 x 2,5″, 5 x 3,5″
  • Näytönohjaimen maksimipituus: 400 mm
  • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 180 mm
  • Virtalähteen maksimipituus: 225 mm

Lähde: Corsair

This site uses XenWord.
;