HardwareLuxx kertoi omiin lähteisiinsä perustuen Intelin aikovan hypätä työpöydällä suoraan 14 nm:stä 7 nanometriin, mutta Intel vastasi väitteeseen kertomalla yhtiön 10 nanometrin roadmapin pitävän sisällään myös työpöytäprosessoreita.

Intel on paininut 10 nanometrin tuotantoprosessin ongelmien kanssa jo pitkään. Alun perin 10 nanometrin prosessoreiden piti saapua markkinoille jo 2016, mutta todellisuudessa ensimmäiset kunnolla markkinoille saadut sirut ovat tänä vuonna julkaistut Ice Lake -mobiiliprosessorit.

Viime keväänä nettiin vuoti Intelin roadmappeja, jotka maalasivat synkkää kuvaa etenkin työpöytäpuolella. Roadmappien mukaan Intel tulisi julkaisemaan työpöydälle vain 14 nanometrin prosessoreita ainakin vuoteen 2022 asti.

HardwareLuxx kertoi eilen omiin lähteisiinsä perustuen Intelin haudanneen nyt 10 nanometrin valmistusprosessin työpöytäprosessoreiden osalta kokonaan ja siirtyvän vuonna 2022 suoraan 7 nanometriin. Intel julkaisi kuitenkin Tom’s Hardwaren välityksellä vastauksen HardwareLuxxin väitteeseen, todeten yhtiön edistyvän jatkuvasti 10 nanometrin prosessin kanssa ja että yhtiön tämän hetkisessä roadmapissa on myös 10 nanometrin työpöytäprosessoreita.

Aiempien tietojen mukaan Intel aikoisi tuoda työpöydälle 10 nanometrin Tiger Lake- ja Alder Lake -prosessorit, mutta viimeisten roadmappien aikataulut huomioiden Tiger Lake on saatettu jo tiputtaa pois työpöydän puolelta. Nykyisten roadmappien mukaan Tiger Laken kannettaviin suunnattuja malleja tultaisiin toimittamaan vuonna 2020 ja ne tulisivat varsinaisesti saataville 2021. Koska Intel tulee julkaisemaan vielä 2021 14 nanometrin Rocket Lake -työpöytäprosessorit, voidaan pitää todennäköisenä että ensimmäinen 10 nanometrin työpöytäprosessori perustuisi Alder Lake -arkkitehtuuriin. HardwareLuxxin mukaan Tiger Laken ja Alder Laken työpöytäversiot olisi korvattu 7 nanometrin Meteor Lakella, mutta Intelin lausunnon huomioiden se tuskin pitää paikkaansa.

 

This site uses XenWord.
;