Netissä kiertäneiden huhujen mukaan Intel poistaisi Pentium G4560:n markkinoilta parantaakseen selvästi kalliimpien Core i3 -prosessoreiden myyntiä

Netin uutispalstoilla on alkanut kiertää huhu Intelin aikeista poistaa Pentium G4560 -prosessori markkinoilta. Syyksi poistolle on perusteltu prosessorin edullisuutta ja nopeutta verrattuna selvästi kalliimpiin Core i3 -prosessoreihin.

Huhut saivat ilmeisesti alkunsa ranskalaiselta Hardware.fr-sivustolta, jonka uutisartikkelissa kommentoitiin prosessorin heikkoa saatavuutta. Tehtyään kyselykierroksen eri lähteistä, totesi ranskalaissivusto prosessorin saatavuuden pysyvän heikkona koko kesän. Uutisessa spekuloidaan mahdollisuudella, että Intel rajoittaisi saatavuutta tarkoituksella parantaakseen Core i3 -prosessoreiden kysyntää.

Hardware.fr:n uutisen pohjalta asiaan tarttui Digiworthy-sivusto, joka muotoili asian hieman toisin. Digiworthyn mukaan ilmoilla oli suora väite, jonka mukaan Intel suunnittelisi Pentium G4560:n tuotannon rajoittamista ja sen hinnan nostamista Core i3 -prosessoreiden myynnin parantamiseksi. Digiworthyn tarinaan tarttui sen jälkeen useampikin sivusto, joista osa väitti Intelin käytännössä tappavan Pentium G4560:n Core i3:n vuoksi.

TechReport ei niellyt syöttiä pureskelematta, vaan kysyi asiaa suoraan Inteliltä. Intelin mukaan yhtiöllä ei ole mitään aikeita poistaa Pentium G4560 -prosessoria markkinoilta ja se epäilee heikon saatavuuden johtuvan yksinkertaisesti korkeasta kysynnästä. TechReport uskoo Intelin lausunnon kuultuaan ja tarkkailtuaan tilannetta että kohonneiden hintojen ja heikon saatavuuden takaa löytyy tuttu porukka: kryptovaluuttojen louhijat.

Kryptovaluutan louhijat ovat ostaneet käytännössä kaikki saatavilla olevat AMD:n näytönohjaimet, jonka vuoksi niiden tämänhetkinen saatavuus on käytännössä olematonta ja hinnat ennätyskorkeita. Louhijat eivät tarvitse kuitenkaan kokoonpanoihinsa merkittävää suorituskykyä prosessorilta, jolloin edullinen Pentium G4560 on erittäin houkutteleva vaihtoehto. Sivusto muistuttaa myös, että hieman kalliimpien mutta edelleen selvästi Core i3 -malleja halvempien Pentium-mallien saatavuus on edelleen hyvällä tasolla ja hinnatkin ovat nousseet korkeintaan maltillisesti.

This site uses XenWord.
;