Siru Innovations on BitBoysinkin aikoinaan perustaneiden Kaj ja Mika Tuomen sekä niin ikään BitBoys-historiaa omaavan Mikko Alhon vuonna 2011 perustama yritys.

Intel puhkuu grafiikkarintamalla täyttä höyryä eteenpäin uusien Arc-näytönohjainten innoittamana. Nyt yhtiö on ilmoittanut terästävänsä grafiikkaosaamistaan suomalaisella ammattitaidolla.

Intel Graphics on toivottanut Twitterissä Siru Innovationsin osaksi yhtiön grafiikkatiimiä. Yhtiön mukaan Siru tuo mukanaan huomattavan määrän GPU-osaamista tukemaan sen näytönohjainten kehitystyötä. Kauppojen hinnasta kumpikaan sen osapuolista ei ole hiiskunut toistaiseksi mitään.

Siru Innovationsin juuret johtavat kotimaiseen GPU-suuruuteen BitBoysiin, jonka surullisenkuuluisat Pyramid3D, Glaze3D, Axe ja Hammer eivät ikinä nähneet päivänvaloa markkinoilla lukuisten erinäisten sattumien summana. Kaj ja Mika Tuomen perustama BitBoys siirtyi aikoinaan ATI:n omistukseen ja AMD:n ostettua ATI:n se myytiin Qualcommille vuonna 2006. Tuomen veljekset hyppäsivät pois Qualcommin kelkasta vuonna 2010 ja seuraavana vuonna he pyysivät mukaansa vielä Mikko Alhon perustamaan yhdessä Siru Innovationsia.

Siru Innovationsin liikevaihto oli on kasvanut vuoden 2017 1,9 miljoonasta eurosta vuonna 2020 4,4 miljoonaan euroon ja tulos nousi vajaasta puolesta miljoonasta eurosta 1,1 miljoonaan euroon. Yhtiössä oli 24 työntekijää. Viime vuoden 2021 lukuja ei ole vielä saatavilla.

Lähde: Intel Graphics @ Twitter

This site uses XenWord.
;