Tiger Laken työpöytäversiot eivät tule jälleenmyyntiin, vaan BGA-paketoituina ne juotetaan suoraan emolevylle tulevissa pienissä mutta tehokkaissa tietokoneissa.

Intel on julkaissut hiljattain uusia Tiger Lake -prosessoreita niin tehokannettaviin kuin ultrabook-luokkaankin. Kaikessa hiljaisuudessa Tiger Lake on tuotu kuitenkin myös työpöydälle.

Intelin Ark-tietokannasta löytyi hiljattain neljä erikoista prosessoria: Core i3-11100B, i5-11500B, i7-11700B ja i9-11900KB. Tuotesivuilla ei ollut aluksi merkintää, mihin käyttöön prosessorit olivat ja yhtiö ei ole käyttänyt aiemmin B-merkintää prosessoreissaan, joten sen merkitys ei ollut sillä hetkellä selvä.

Intel on pian prosessoreiden tultua julki varmistanut Tom’s Hardwarelle, että kyseiset prosessorit ovat työpöytäversioita Tiger Lake -prosessoreista, mutta ne eivät ole tulossa jälleenmyyntiin. Yhtiön mukaan se tekee yhteistyötä useiden valmistajien kanssa uusien tehokkaiden minitietokoneiden merkeissä. Tiger Laken työpöytäversiot ovat BGA-paketoituja, eli ne juotetaan suoraan emolevylle valmistajan toimesta.

Prosessorit ovat Intelin työpöytäpuolen nimeämiskäytännön mukaisia: i3 on neliytiminen, i5 kuusiytiminen ja i7 sekä i9 kahdeksanytimisiä ja ne tukevat kaikki Hyper-threading-SMT-teknologiaa. K-merkinnän perusteella Core i9:n erottaa i7:sta kellotaajuuden lisäksi kerroinlukottomuus. Löydät prosessoreiden oleellisimmat tekniset ominaisuudet yllä olevasta taulukosta. TVB on lyhenne Thermal Velocity Boost -ominaisuudelle, joka sallii normaalia korkeammat Boost-kellotaajuudet kokoonpanon lämpötilan pysyessä kyllin matalana.

Lähteet: momomo_us @ Twitter, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;